На «прокладку» порошенківця завели третину мільярда на розв’язку на Оболоні (фото)
22.03.2016   //  

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва» 10 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Еко-Буд-Трейд» на будівництво дорожньої розв’язки по Великій окружній дорозі на Оболоні у Києві вартістю 325,91 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

По плану мають цього року звести розв’язку в різних рівнях з добудовою Великої окружної дороги  на ділянці від просп. Маршала Рокоссовського до вул. Богатирської (фото «Вести»).

богатирська оболонський розвязка окружна

Її планували будувати ще у 2013 році, однак тоді забили кілька свай, виконавши роботи на 15 млн грн., і зупинились через брак коштів.

В рамках будівництва заплановано перенесення будівлі КПП АК «Пуща-Водиця», яка заважає роботам, добудова адміністративно-побутового корпусу невідомо чиєї належності, та перенесення 50 капітальних гаражів ГБК «Мінський». Більше половини гаражів вже зведено у якомусь іншому місці і там коштом бюджету будуть проведені оздоблювальні і електромонтажні роботи, а решта гаражів будуть зведені повністю.

Конкурсною документацією передбачено, що генпідрядна фірма має гарантувати виконані будівельно-монтажні роботи та асфальтне покриття на 5 років, несучі конструкції та інженерні комунікації на 10 років і світлофори на 3 роки.

Однак у документації немає даних про те, хто буде нести гарантійну відповідальність у випадку ліквідації генпідрядної фірми.

Для запобігання недобросовісному будівництву доріг Мінінфраструктури зараз розробляє законопроект з механізмом гарантій та перестрахуванням ризику банкрутства компаній при всіх видах дорожніх робіт. За словами директора департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автоперевезень Мінінфраструктури Романа Хмиля, такі поправки вже пропонувались Мінеконорозвитку для внесення у закон про держзакупівлі, однак вони не були прийняті.

ТОВ «Еко-Буд-Трейд» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить Максиму Половку, який на виборах 2015 року висувався у Київраду від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Половко є співвласником ще низки компаній, зокрема ТОВ «Нові Осокорки» разом з Віталієм Пузійчуком. Останній до початку лютого цього року був співвласником ПАТ «Фундамент» з групи будівельних компаній, пов’язаних із директором комунального підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ» В’ячеславом Непопом, а також Михайлом Голицею, екс-очільником Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА.

Максим Половко також є власником і директором ТОВ «Адамант Інвест». Раніше, у 2011-2013р.р. власником «Адаманту» була кіпрська компанія «Провінал Ентерпрайзіс Лімітед» (Provinal Enterprises Limited) . Вона фігурує у списку фірм, на котрі були незаконно відчужені акції «Київміськбуду» в низці підприємств, котрі КМБ повертав через суд. Наразі «Провінал» лишається співвласником КМБ по низці фірм, зокрема ТОВ «Екос Нерухомість» і «Екос Центр». Упродовж кількох місяців у 2015 р. директором «Адаманта» був  Денис Комарницький – раніше лідер фракції Блоку Леоніда Черновецького і його заступник як мера.

«Еко-Буд-Трейд» було створено у 2014 р., однак фірма почала вигравати тендери лише після місцевих виборів. За три місяці компанія Половка виграла комунальні підряди у Києві вже на 521,59 млн грн.

Окрім вищевказаної розв’язки, КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Непопа найняло фірму на зведення житлового будинку на Осокорках за 127,97 млн грн. КП «Спецжитлофонд» замовило реконструкцію влаштуванням надбудови житлового будинку по вул. Дмитрівська, 60/19 за 36,17 млн грн. А «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва» також за 31,54 млн грн. замовила фірмі реконструкцію розв’язки на перетині Дніпровської набережної з проспектом Возз’єднання на Березняках.

На останньому тендері у «Еко-буд-трейда» було ще три конкуренти з вищими цінами – ТОВ «Варда спецбуд монтаж», ТОВ «Альтіс-спецбуд» і ТОВ «ОНУР Конструкціон Інтернешнл».