Інформцентр Мін’юсту ліквідується з 232 мільйонами боргу перед фірмою з ЄДАПСу
21.03.2016   //  

Суд визнав ДП «Поліграфічний комбінат «Зоря» кредитором ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції на суму 243,32 млн грн. Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 2 березня.

За даними держреєстру, з 16.09.2015 ДП «Інформаційний центр» Мін’юсту перебуває в стані припинення. Строк для заявлення вимог кредиторами – до 21.11.2015.

Дочірнє підпрємство «Поліграфічний комбінат «Зоря» повідомило про свої вимоги на суму 243,32 млн грн. Це борги за договорами 2011 і 2012 рр. на виготовлення бланків документів.

У вересні-жовтні «Поліграфічний комбінат «Зоря» отримав рішення судів про стягнення заборгованості з ДП «Інформаційний центр» Мін’юсту на 243,32 млн грн.

«Інформаційний центр» відповів на заяви кредитора із запізненням, у грудні 2015 р., а також визнаючи вимоги тільки частково – на 120,10 млн грн. Фірма з цим не погодилась і звернулась до суду.

Суд вирішив, що «Інформаційний центр» ухилявся від розгляду кредиторських вимог позивача. А вимоги «Поліграфічного комбінату «Зоря» підтверджені судовими рішення і доказування не потребують. Тому суд задовольнив позов «Поліграфічного комбінату «Зоря» і зобов’язав включити його вимоги до ліквідаційного балансу держпідприємства.

Раніше «Наші гроші» повідомляли, що одним із судових рішень із ДП «Інформаційний центр» Мін’юсту стягується учетверо більша сума (87,27 млн грн.) від розміру самого боргу (20,64 млн грн.), оскільки в неї включено плату за зберігання виготовлених, але неоплачених документів, і штрафні санкції.

Власником дочірнього підприємства «Поліграфічний комбінат «Зоря» раніше була кіпрська компанія «Балладхілл Холдінгз Лімітед». У 2015 році ДП «Поліграфічний комбінат «Зоря» переоформили на ТОВ «Управління матеріально-технічного забезпечення «Енергокомплект», де основним власником є киянин Валерій Ефрос.

«Поліграфічний комбінат «Зоря» входить у консорціум ЄДАПС.

Комбінат зареєстрований за однією адресою з однойменною фабрикою – ПАТ «Київська поліграфічна фабрика «Зоря», в Києві, по вул.Лугова 1-а, контактний телефон у підприємств також спільний. Акції фабрики заведені на чотири кіпрські компанії: «Палмсайд Холдінгс Лімітед», «Пінкрім Холдінгс Лімітед», «Плейссайд Холдінгс Лімітед», «Песцино Холдінгс Лімітед».

Ці ж кіпрські компанії контролюють ПАТ «Друк-Устаткування» і ТОВ «Енергія-Т» (з кінця 2013 р. в стані припинення), керівником яких значиться Олег Богданович Дерев’янко, брат народного депутата Юрія Богдановича Дерев’янка.