Донька головного медика Миколаєва заробляє на аптеках у комунальних лікарнях
17.03.2016   //  

На аптеках у комунальних лікарнях Миколаєва заробляють родичі лікарів і донька начальниці управління охорони здоров’я міськради. Про це йдеться у дослідженні «Миколаївського центру журналістських розслідувань».

Журналісти надіслали запити у близько 40 лікувальних закладів. Ціни на ліки в аптеках при комунальних лікарнях вищі, ніж по місту. Журналісти пояснюють це більшою відвідуваністю цих аптек, а також попитом з боку пацієнтів стаціонару.

У списку орендарів – Альона Глінка, донька начальника управління охорони здоров’я Лариси Дергунової. Глінка має аптеку і чотири аптечні пункти у лікарнях №3,№4, пологовому будинку №2 і лікарні швидкої допомоги. Не всі приміщення вона отримала на підставі конкурсу, бо, як повідомили у пологовому будинку №2, тут її пропозиція була єдиною.

Журналісти з’ясували, що Альона Глінка отримала ліцензії на торгівлю лікарськими засобами тільки у 2011 р. До того вона працювала бухгалтером, зокрема, у Миколаївській обласній федерації боксу «Муей-Тай», ГО «Клуб боротьби» і ТОВ «Океансудмаш». Співзасновником останнього у 2007 р. був син замгубернатора Миколи Романчука.

Лариса Дергунова повідомила журналістам, що донька всі торгові точки отримала на конкурсі, а також, що лікувальні установи самостійно укладають договори з орендарями і вона не це не впливає.

Разом з тим, відомо, що начальник управління охорони здоров’я погоджувала договір пологового будинку №2 зі своєю донькою.

По одному аптечному пункту в онкодиспансері і дитячій обласній інфекційній лікарні відкрила Оксана Горст, власниця ТОВ «Агат-Фарм». Це донька Валентини Горст, заступника головного лікаря з медичної частини обласного онкодиспансеру.

У жіночій консультації міського пологового будинку №1 працює аптечний пункт ТОВ «СВМ Фарм». Засновником фірми є Вадим Сатановський, чоловік Олени Сатановської, завідуючої інфекційним боксовим відділенням міської дитячої лікарні №2.

Серед орендарів міської лікарні №4 значиться завідуючий неврологічним відділенням тої ж лікарні Сергій Бекало, а також завідуюча функціонально-діагностичним відділенням міської лікарні №3 Тетяна Бекало. Максим Сергійович Бекало – депутат міськради 6 скликання, був головним лікарем міської лікарні №4 і лікарні МВС, колишній головний лікар станції швидкої допомоги.

Головний лікар міського пологового будинку №1 Євгеній Волохов уже кілька років поспіль здає в оренду приміщення своєму сину Євгенію для фото- і відеозйомки моменту виписки із закладу новонароджених.