У Матіоса нарешті дозріли до виїмки по закупівлі рюкзкаків у Авакова, але відео з сином міністра ігнорують
15.03.2016   //  

Суд дав слідчим Головної військової прокуратури доступ до документів щодо закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ у 2015 році. Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м.Києва від 22 лютого.

Тендер відбувся у лютому 2015 року, коли МВС уклало договори з ТОВ «Дніпровенд» на 14,50 млн грн. і ФОП Плигачов В.М.

У червні 2015 р. на телеканалі «Інтер» вийшло журналістське розслідування про те, що рюкзаки придбано через підприємства, підконтрольні міністру МВС Арсену Авакову.

У липні 2015 р. військова прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за зловживання службовим становищем.

Тільки 19 лютого 2016 року слідчий ГПУ подав клопотання про доступ до документів МВС по закупівлі – договорів з переможцями тендеру ТОВ «Дніпровенд» і підприємцем Плигачевим, актів виконаних робіт, положення про комітет з конкурсних торгів МВС, тощо.

При цьому у клопотанні слідчого Покидька Є.К. вказано, що «необхідність вилучення вказаних документів та речей полягає в тому, що вони є єдиними джерелом, яке може засвідчити або спростувати обставини можливого зловживання службовим становищем службовими особами МВС України під час проведення переговорної процедури закупівлі».

Нагадаємо, про закупівлю рюкзаків по завищеній ціні можуть свідчити результати товарознавчої експертизи товару, та відео, зняте прихованою камерою у кабінеті замміністра МВС Сергія Чеботаря. На ньому видно, як особа, схожа на сина міністра, обіцяє поставити відомству велику партію рюкзаків, а замміністра ще до оголошення тендеру обіцяє їх закупити.

Згодом з’ясувалось, що фірма «Дніпровенд» користувалася номером телефону харків’янина Володимира Литвина, який є другом у соцмережі Фейсбук Олександра Авакова. А засновником фірми був Костянтин Кубець, який раніше працював у компанії «Торговий дім «Контитнент», очолюваній нинішнім ватажком терористів ДНР Олександром Захарченком.

Однак про наміри провести експертизу рюкзаків та відео у поданні слідчого не йдеться, оскільки тендерна документація для слідства єдиним джерелом інформації про можливі зловживання представників МВС.