Козинському знову ввірили 65 мільйонів на перинатальний центр, повикидавши дешевших конкурентів
15.03.2016   //  

Управління капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації 10 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Рубікон-Моноліт» на реконструкцію перинатального центру по вул. Космічній, 13 за 65,38 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Торги проведено на відкорегований план реконструкції будівлі поліклініки (блок №5). У 2013 році вже проводили торги на ці роботи вартістю 77,53 млн грн. Однак тоді планували зробити лише неонатальний блок на 60 ліжок. Зараз же передбачено, що після реконструкції у будівлі буде неонатальний блок з консультативно-діагностичною поліклінікою. Що саме було виконано в рамках старого підряду – достеменно невідомо.

У 2013 році підряд отримало ТОВ «Рубікон-трейдінг». Основним власником цієї фірми, а також переможця останнього тендеру ТОВ «Рубікон-моноліт» входить відомий дніпропетровський будівельник Григорій Козинський. Він регулярно виконував будівельні проекти на замовлення групи «Приват» Геннадія Боголюбова, наприклад, будівництво єврейського центру «Менора».

Також до складу засновників «Рубікон моноліту» входять Вано Майсурадзе і Станіслав Маланчук. Із 2004 р. засновником також був Роман Бенко, який нині очолює відділ контролю та державного нагляду Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Дніпропетровській області.

Окрім вищевказаних тендерів, «Рубікон-трейдінг» Козинського у 2011-2012 роках також виграв тендери на реконструкцію перинатального центру Дніпропетровська на 55,18 млн грн. Жодна інша компанія не могла пробитись на цей об’єкт. Хоча у 2011 році прокуратура і порушувала карну справу проти «Рубікону» за завищення кошторису.

Наприклад, на останній тендер 2016 року подавали заявки ТОВ «АфінаЦентр» і ТОВ «Галс-Бора», які пропонували виконати роботи на 8 млн грн. дешевше від переможця. Однак ці пропозиції було відхилено через претензії до наявності усіх довідок. «АфінуЦентр» відхилили за відсутність додатку до ліцензії субпідрядника, а також за антикорупційну програму підприємства, у якій уповноваженою особою було вказано вже звільненого директора.

Відтак єдиним допущеним конкурентом «Рубікону» було ТОВ «Майстер-буд» Дмитра Мішалова, який раніше працював у компанії «ПриватЛенд».