Держзавод «Арсенал» заплатить фірмі директора «Арсеналу» 44 мільйони за покращення радянської зенітної установки
14.03.2016   //  

ДП завод «Арсенал» 5 лютого уклав угоду з корпорацією «Науково-виробниче об’єднання «Арсенал» про конструкторські послуги на 44,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До серпня 2017 року створять оглядово-прицільний комплекс ЗСУ-23-4М, а також розроблять конструкторську документацію пускової установки з приводом наведення та апаратури підготовки і пуску зенітних керованих ракет (шифр «Рокач-АК»).

Корпорація «НВО «Арсенал» була створена у 2007 р. До неї увійшли, зокрема, держзавод «Арсенал» і ТОВ «Скайнет Ltd», створене у 1996 р. Віктором Волощуком.

У 2004-2010 рр. та з 2012 р. донині Волощук є гендиректором державного заводу «Арсенал» (зараз – у статусі виконуючого обов’язки).

У 2013 р. «Арсенал» вийшов зі складу корпорації, а згодом – і з договору про спільну діяльність, позбувшись 28,5 тис кв. м цехів і приміщень на Печерську. За словами Волощука, завод отримав компенсацію в розмірі 125 млн грн.

Нині засновниками корпорації є «Скайнет Ltd», ПАТ «Авікос» і ТОВ «Технологічний парк «Напівпровідникові технології і матеріали,оптоелектроніка та сенсорна техніка».

Засновниками вказаного технопарку є низка компаній. Однією з них ТОВ «Студія зерна» володіють Олександр Мухін і той самий директор «Арсеналу» Віктор Волощук.

Фірму «Скайнет Ltd» записано на Леоніда Шацмана, Миколу Нікітіна та Олександра Петровича Данченка.

Нагадаємо, у 2015 р. ДП «Балаклійський ремонтний завод» замовили ремонт ЗСУ-23-4 «Шилка» за 24,58 млн грн.

У СРСР ці зенітні самохідні установки перестали виробляти у 1982 р.