Цюрупинська мерія змінила постачальника масла та м’яса для дитсадків
12.03.2016   //  

Виконавчий комітет Цюрупинської міської ради Херсонської області 3 березня за результатами тендеру уклав три угоди з малим приватним підприємством «Ритм» щодо постачання продуктів харчування на 1,19 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Документацією конкурсних торгів передбачено, що переможець повинен протягом 2016 року поставити продукти харчування до п’яти дошкільних навчальних закладів Цюрупинської міськради.

Так, фірма повинна поставити 2 314 кг вершкового масла з умістом жиру до 85%. Вартість цієї угоди склала 0,20 млн грн., ціна одного кілограма – 87,40 грн.

Також фірма підписала угоду вартістю 0,37 млн грн про постачання в дитсадки 7 778 кг курячого м’яса за ціною 77,60 грн./кг. Іншою угодою вартістю 0,62 млн грн. передбачено постачання 7 934 кг свинини за ціною 78 грн./кг.

Свої пропозиції на участь в торгах подали також ФОП Тиха Наталія Василівна, споживчий кооператив «Заготконтора» та споживче товариство «Світанок». Найнижчі ціни по всім трьом лотам пропонувала ФОП Тиха, але її пропозиції тендерний комітет відхилив через невідповідність вимогам замовника. А саме, через відсутність копії висновку державної санітарно-епідеміологічної установи. При цьому, підприємець пропонувала поставити необхідну кількість свинини за ціною, майже на третину дешевшою від ціни переможця торгів – по 50 грн./кг.

Через відсутність копії висновку СЕС були відхилені і пропозиції щодо поставок масла та курятини «Заготконтори». При цьому, кооператив пропонував поставити курятину дешевше, ніж переможець торгів. Бенефіціарами СК «Заготконтора» вказані мешканці Цюрупинська Олександр Ільїн та Ігор Самойлов.

Таким чином, єдиним конкурентом МПП «Ритм» на тендері став споживчий кооператив «Світанок», чиї пропозиції були дорожчими на 0,5-2,5%. З січня 2015 року «Світанок» очолює Дмитро Година, а засновниками є п’ять фізичних осіб, імена яких  державний реєстр не розкриває.

Засновником МПП «Ритм» є Людмила Ганецька з Херсону. На початку 2015 року її фірма отримала від виконкому Цюрупинської міськради замовлення на постачання молока на суму 0,23 млн грн. В 2014-2015 роках виконком Цюрупинської міськради замовляв м’ясо та масло у Тихої Н.В.