Рідна фірма головного податківця Франківська хотіла будувати розважальний центр на ділянці, яку орендувала під туалет
12.03.2016   //  

Івано-Франківський міськвиконком 3 березня скасував містобудівні умови та обмеження забудови забудови земельної ділянки на вул.Військових Ветеранів, 5. Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці «Побудовано в Івано-Франківську».

У 2011 році міська рада дала дозвіл на проект відведення ТОВ «Будівельна компанія «Приватбуд» 0,01 га для обслуговування громадського туалету. У 2012 році міськрада збільшила площу ділянки більше ніж у 5 разів – до 0,06 га і проголосувала за передачу її в оренду на 5 років для обслуговування громадського туалету без зміни функціонального призначення.

У липні 2013 року фірма-орендар зареєструвала права на ділянку в Держкадастрі. У кадастрі ділянка отримала цільове призначення – для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.

Восени 2013 р. Департамент архітектури та містобудування видав забудівнику містобудівні умови та обмеження на будівництво молодіжного відпочинково-розважального центру за адресою, де мав би функціонувати громадський туалет.

Мерія погодила будівництво двоповерхового молодіжного відпочинково-розважального центру загальною площею 978 кв.м і площею забудови у 282 кв.м.

Активісти стверджують, що не знайшли у реєстрі Держархбудконтролю жодних дозвільних документів щодо цього будівництва.

3 березня цього року Івано-Франківський міськвиконком 3 березня скасував містобудівні умови та обмеження забудови забудови ділянки. Згідно з рішенням, Департамент архітектури і містобудування мусить офіційно звернутися до обласного управління ДАБІ з вимогою скасувати дозвільні документи, якщо такі були. А управління земельних відносин повинно підготувати проект рішення щодо розірвання договору оренди цієї земельної ділянки.

Від «Наших грошей»:

Власниками БК «Приватбуд» є Сергій Дудишин, Святослав Лотоцький та Ірина Гурак. У 2011 році одним із засновників фірми був Любомир Слободян, який у 2010-2013 рр. був заступником мера Івано-Франківська, а у 2014 р. – заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації. З 2015 р. Любомир Слободян очолює Державну податкову інспекцію Івано-Франківська.