- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Поляки за 343 мільйони переведуть енергоблок Трипільської ТЕС на спалювання антрациту від терористів без газу

Трипільська ТЕС ПАТ «Центренерго» 2 березня за результатами тендеру замовила ТОВ «Запорізький тепло-енерго проект» реконструкцію енергоблоку №2 за 343,47 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За 16 місяців добудують установку десульфуризації димових газів (УДГ), проведуть пусконалагодження та навчать персонал її експлуатації. Під цьому має бути присутній представник власника технології – польської компанії «Rafako S.A.» [1].

Конкурентами були ТОВ «Казбег» і ТОВ «Демз-Інжинірінг».

Запорізький «ДЕМЗ-інжиніринг» [2] контролює Андрій Тесленко – власник ПАТ «Дослідно-експериментальний механічний завод» [3] («ДЕМЗ»).

У 2013 році фірма як офіційний представник «Rafako» без конкурсу отримала перший підряд на будівництво УДГ за 169,29 млн грн. [4] Того ж року їй віддали другий підряд на 9,15 млн грн.

У липні 2015 року «Центренерго» через суд стягнуло [5] з фірми 2,22 млн грн. штрафу і пені за прострочення поставки товару, за який уже був частково оплачений.

Крім того, торік дніпропетровське ТОВ «Енергія» відсудило [6] в неї 2,04 млн грн. боргу, інфляційних втрат і відсотків.

«Запорізький тепло-енерго проект» записано на Владислава Скляренка та Євгенію Леонтьєву, яка раніше мала прізвище Бугрова. У 2011 році його директором був Олег Саєнток – контактна особа [7] заводу «ДЕМЗ».

У держреєстрі фірма вказала той самий номер телефону, що й «ДЕМЗ-інжиніринг» – 0612244207 [8].

ДЕМЗ-інжиніринг [9]Запорізький тепло-енерго проект [10]

Криворізькою фірмою «Казбег» володіє Микола Береговенко. Раніше він був лише директором, а засновниками значилися Валерій Грибов, Микола Карасьов і Володимир Зюзь – власник ПП «Зевс-Еліт».

Довідково:

Енергоблок №2 Трипільської ТЕС реконструюють [11] задля переходу станції на спалювання антрациту без підсвічування природним газом або мазутом, збільшення ККД, продовження строку служби і зменшення шкідливих атмосферних викидів. Торік він пройшов випробування [12] після чергового етапу модернізації.

За даними «Вісника держзакупівель», усього УДГ коштуватиме 521,91 млн грн.

Загалом на модернізацію енергоблоку вже пішло щонайменше 1,34 млрд грн.

Антрацит в Україні видобувається виключно на території Донбасу, підконтрольній терористам ДНР та ЛНР.