Поляки за 343 мільйони переведуть енергоблок Трипільської ТЕС на спалювання антрациту від терористів без газу
11.03.2016   //  

Трипільська ТЕС ПАТ «Центренерго» 2 березня за результатами тендеру замовила ТОВ «Запорізький тепло-енерго проект» реконструкцію енергоблоку №2 за 343,47 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За 16 місяців добудують установку десульфуризації димових газів (УДГ), проведуть пусконалагодження та навчать персонал її експлуатації. Під цьому має бути присутній представник власника технології – польської компанії «Rafako S.A.».

Конкурентами були ТОВ «Казбег» і ТОВ «Демз-Інжинірінг».

Запорізький «ДЕМЗ-інжиніринг» контролює Андрій Тесленко – власник ПАТ «Дослідно-експериментальний механічний завод» («ДЕМЗ»).

У 2013 році фірма як офіційний представник «Rafako» без конкурсу отримала перший підряд на будівництво УДГ за 169,29 млн грн. Того ж року їй віддали другий підряд на 9,15 млн грн.

У липні 2015 року «Центренерго» через суд стягнуло з фірми 2,22 млн грн. штрафу і пені за прострочення поставки товару, за який уже був частково оплачений.

Крім того, торік дніпропетровське ТОВ «Енергія» відсудило в неї 2,04 млн грн. боргу, інфляційних втрат і відсотків.

«Запорізький тепло-енерго проект» записано на Владислава Скляренка та Євгенію Леонтьєву, яка раніше мала прізвище Бугрова. У 2011 році його директором був Олег Саєнток – контактна особа заводу «ДЕМЗ».

У держреєстрі фірма вказала той самий номер телефону, що й «ДЕМЗ-інжиніринг» – 0612244207.

ДЕМЗ-інжинірингЗапорізький тепло-енерго проект

Криворізькою фірмою «Казбег» володіє Микола Береговенко. Раніше він був лише директором, а засновниками значилися Валерій Грибов, Микола Карасьов і Володимир Зюзь – власник ПП «Зевс-Еліт».

Довідково:

Енергоблок №2 Трипільської ТЕС реконструюють задля переходу станції на спалювання антрациту без підсвічування природним газом або мазутом, збільшення ККД, продовження строку служби і зменшення шкідливих атмосферних викидів. Торік він пройшов випробування після чергового етапу модернізації.

За даними «Вісника держзакупівель», усього УДГ коштуватиме 521,91 млн грн.

Загалом на модернізацію енергоблоку вже пішло щонайменше 1,34 млрд грн.

Антрацит в Україні видобувається виключно на території Донбасу, підконтрольній терористам ДНР та ЛНР.