- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

На Рівненщині реєстратори майна жаліються на 4 мільйони збитків через «прокладку» начальника юрвідділу

Національна поліція зареєструвала кримінальне провадження за заявою працівників КП «Рівненське обласне бюро технічної інвентаризації», які поскаржилися, що начальник юридично-експертного відділу використовує ресурси підприємства для свого ПП «Легіон Експерт». Про це свідчить ухвала [1] Рівненського міського суду Рівненської області від 4 лютого.

Досудове розслідування почалося у серпні минулого року. Правопорушення кваліфікується як зловживання владою або службовим становищем. Суд дав слідчим доступ до ресєтраційних документів фірми та інформації про надходження коштів на рахунок фірми в Ощадбанку з 12 березня 2014 року по 14 вересня 2015 року.

Як свідчить ухвала [2] суду від 29 січня, у справі вже допитано свідків: завідувача виробничого відділу, інженерів «РОБТІ». Вони повідомили, що у працівниками комунального підприємства і в приміщеннях КП виготовлялися документи від імені фірми «Легіон Експерт». Працівники вказали, що їм відомо, що до «Легіон Експерт» мають відношення директор КП і начальник юридично-експертного відділу.

Також покази дав громадянин, який у 2015 р. оформляв у власність свій будинок. Для цього він звертався до КП «РОБТІ». Однак на руки отримав техпаспорт, підписаний фірмою «Легіон Експерт».

Працівники комунального підприємства наразі оцінюють збитки завдані фірмою «Легіон Експерт» у розмірі 4 млн грн.

Засновником і керівником «Легіон Експерт» є Мельник Андрій Володимирович, який зареєстрував фірму у квартирі за місцем своєї прописки. З 14 грудня 2015 р. підприємство значиться у реєстрі як припинене.

КП «РОБТІ» Рівненської облради з 2010 року очолює Юрій Собчук. У 2015 році облрада проголосувала [3] за те, щоб залишити його на цій посаді. Це сталося попри протести працівників підприємства з приводу фірми «Легіон Експерт». Юрій Собчук тоді пообіцяв закрити «Легіон Експерт». Місцеві ЗМІ [4] з посиланням на працівників БТІ називали власника фірми кумом сина Собчука.