Фірму харківського депутата підозрюють у змові на тендері на 7 мільйонів
07.03.2016   //  

Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України підозрює ТОВ «Будівельна компанія «Харківбудмонтаж» і ТОВ «Гранд-Інжиніринг» у змові на тендері КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство», що призвело до спотворення результатів торгів вартістю 7,33 млн грн.

Про відкриття відповідної справи теруправління АМКУ повідомило на своєму сайті.

Як писали «Наші Гроші», у травні 2015 року КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» уклало угоду з ТОВ «Будівельна компанія «Харківбудмонтаж» на реконструкцію приміщень під гуртожиток вартістю 7,33 млн грн. На той час, така вартість робіт була вдвічі вищою за ринкову. Комунальники планували переобладнати під гуртожиток приміщення по в’їзду Достоєвського, 32 у Харкові. В 2010 році з цих приміщень планували зробити «Центр етичного утримання бездомних тварин».

Директором КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство» є депутат Харківської міськради від партії «Відродження» Семен Сирота.

Засновником ТОВ «Гранд-Інжиніринг» є Роман Саричєв.

ТОВ «Будівельна компанія «Харківбудмонтаж» належить депутату Харківської міськради від партії «Відродження» Богдану Долині, директором є його брат Костянтин Долина.

Богдан Долина також є директором КП «Харківспецбуд». Зараз харківські правоохоронці розслідують кримінальне провадження стосовно керівництва цього КП. На думку поліцейських, комунальники закупила товари на суму 1,91 млн. грн. у ще однієї фірми Богдана Долини – ПП «Укрспецпоставка-М» за завищеними цінами.