Поліція перевіряє, чи директор нажився на автопарку і землі Хорольського коледжу
03.03.2016   //  

Національна поліція перевіряє директора Хорольського агропромислового коледжу Ростислава Гузика на зловживання службовим становищем. Про це свідчить ухвала Октябрського районного суду міста Полтави від 15 лютого.

Наприкінці грудня минулого року рішенням голови Полтавської облради Головному управлінню Нацполіції Полтавської області було надіслано запит депутата облради Олега Сазонова, за яким 5 січня було відкрито кримінальне провадження.

У запиті вказано, що Гузик, використовуючи свою посаду, розкрадає державне майно, яке перебуває на балансі коледжу. Зокрема, до приходу Гузика коледж мав 52 автомобілі, 23 комбайни, 43 трактори, автобуси, а навчально-виробничі майстерні мали облаштовані станками цехи. Однак якась частина цього майна вже відсутня.

Також у запиті вказано, що зі студентів куратори щомісячно збирають по 400 грн, які потім нібито йдуть керівництву. Зауважимо, що депутати облради на виїзному засіданні у січні не знайшли доказів, що директор коледжу вимагав кошти від студентів.

Крім того, 198 га землі сільськогосподарського призначення керівництво коледжу віддало в обробіток компанії «Семагро». При цьому коледж, за даними запиту, прибутку не отримує. Більше того, для обробітку і збору врожаю використовується техніка коледжу.

З метою здобуття доказів можливої вини керівництва коледжу у розтраті чи привласненні коштів закладу, а також отримання інформації щодо наявного майна та коштів, слідчі отримали доступ до первинних бухгалтерських документів коледжу за 2014-2016 рр.

Ростислав Гузик очолює Хорольський агропромисловий коледж Полтавської державної аграрної академії з 2005 року. Того ж року він балотувався до верховної Ради за списками «Народного блоку Литвина».