Дружина начальника поліції Львівщини не задекларувала 4,5 га сільгоспугідь на Чернігівщині
02.03.2016   //  

Дружина начальника поліції Львівської області Дмитра Загарії володіє двома земельними ділянками загальною площею 4,52 га. Про це стало відомо з Реєстру нерухомого майна.

Йдеться про дві земельні ділянки у Прилуцькому районі на Чернігівщині (смт. Мала Дівиця), де і народилась Ольга Загарія. Цю землю вона отримала у власність як спадщину у жовтні 2014 року.

Обидві ділянки перебувають в оренді ТОВ «АгроКІМ» з жовтня 2014 р. до кінця 2025 р. Перша площею 4,04 га з цільовим призначенням «ведення сільськогосподарського виробництва». Орендна плата згідно з договором має складати близько 9 тис грн або 8% від нормативної грошової оцінки. Друга ділянка на 0,48 га з цільовим «для ведення особистого селянського господарства». Орендна плата має складати близько 1 тис грн.

0,48 ГА ЗАГАРIЯ ЗАГАРIЯ 4,04 ГА

Вказані земельні ділянки не зазначені у декларації Дмитра Загарії за 2014 р., так само там відсутні дані про отримання дружиною начальника поліції доходу від здачі землі в оренду – згідно з декларацією Ольга Загарія не мала жодного доходу.

ЗАГАРIЯ ДОХIДЗАГАРIЯ АВТОЗАГАРIЯ КВАРТИРА

Згідно з декларацією за 2014 рік, загальна сума доходу Дмитра Загарії складає близько 127 тис грн., з яких близько 34 тис грн страхові виплати.

Щодо нерухомості, Дмитро Загарія задекларував ¼ частки (17 кв м) квартири, а з автомобілів – Skoda Octavia А-5 2007 року. На дружину Загарія Ольгу у декларації не було записане майно або автомобілі.

Дмитро Загарія очолив поліцію Львівщини у квітні 2014 року. На той момент від був полковником у відставці. Загарія займав посаду першого заступника ГУ МВС у Львівській області на початку 2000-х.

Щодо згаданої фірми-орендаря «АгроКІМ», її власниками є ПСГП «Слобожанщина Агро» і кіпрське «Юнігрейн Холдінг Лімітед», а кінцевим бенефіціаром значиться Олександр Петров з рейтингу найбагатших українців-2014 від «Forbes». Згідно з даними Судового реєстру, «АгроКім» фігурує у досудовому розслідуванні по ПАТ «Млибор». У 2014 р. «Млибор» уклав низку контрактів на закупівлю сої, у тому числі на 31,10 млн грн. з «Агрокім». Кошти за договорами купівлі-продажу «Млибор» сплатив, але фірми-продавці в той же день перерахували їх як фінансову допомогу на рахунок ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія» (ЧІМК). При цьому основним власником і «Млибор», і ЧІМК є той же кіпрський «Юнігрейн». Тим часом, за словами слідчих «Млибор» завищило суму податкового кредиту та сформувало від’ємне значення ПДВ, заявивши про відшкодування з бюджету близько 1,30 млн грн.