Державні геологи відсудили морську базу відпочинку у Затоці, яку в них відібрала 80-річна бабуся
02.03.2016   //  

Суд визнав право власності Державної служби геології та надр України на базу відпочинку «Топаз» у смт Затока Одеської області, витребувавши її у ПП «База відпочинку «Топаз». Про це свідчить постанова Вищого госпсуду від 23 лютого.

У січні 2014 року Ірина Лещук (1930 р.н.) внесла майно бази відпочинку по вул. Лазурна, 13 у смт. Затока до статутного капіталу новоствореного підприємства «База відпочинку «Топаз».

Сама Лещук стала власницею бази відпочину на підставі рішення Білгород-Дністровського райсудувід 3 грудня 2004 року. Та його у грудні 2014 року скасував Апеляційний суд Одеської області. Було встановлено, що рішення райсуду незаконне, оскільки ґрунтується лише на особистих поясненнях Лещук. Висновки райсуду не відповідають обставинам справи.

Будівлі та споруди бази відпочинку «Топаз» на підставі наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища 2005 року перебувають на балансі Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства, що належить до сфери управління Державної служби геології та надр України.

Ділянку площею 0,43 га, на якій розташована база, підприємство орендувало у Затоківської селищної ради.

Засновником і директором ПП «База відпочинку «Топаз» є Олексій Алєксєєнко з Білгород-Дністровського. першим директором підприємства був Олександр Кац.

Восени 2014 року на базі «Топаз», яку продовжувало займати державне геологічне підприємство, сталася пожежа. Директор бази «Топаз» розповідав, що люди, які причетні до привласнення бази геологів, також пов’язані з пожежами на базі відпочинку «Львів», що належить Львівській міськраді.