У Труханова наставили знаків, щоб фури їхали в порт Одеси тільки через платний «Євротермінал»
29.02.2016   //  

Аби заїхати на естакади Одеського морського порту, водії вантажівок змушені платити за проїзд через приватний накопичувальний майданчик. Про це йдеться у телесюжеті Олени Васіної на «Слідстві.Інфо».

Департамент транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради затвердив схему дорожніх знаків, яка скеровує вантажі виключно через Сухий порт – накопичувальний майданчик, що належить ТОВ «Євротермінал».

b86cefd-odessa-screen-13

Водії платять за проїзд близько 500 гривень: на сайті «Євротерміналу» вказано вартість проїзду $19,5. Однак директор підприємства Олексій Мажарін каже, що для кожної фури вона різна, і називає середню суму в 200 грн.

ab83b70-odessa-screen-7

За підрахунками автора сюжету, за рік підприємство отримує 70 млн грн. тільки на заїзді вантажівок на свою територію.

7a6dc6c-odessa-screen-9Мер міста Геннадій Труханов заперечує просування інтересів «Євротерміналу»: «Я не є лобістом даного підприємства, не є партнером в цьому підприємстві, але я всіляко підтримував, коли ми на сесії міської ради виділяли землю під «Євротермінал», тому що підприємство несло дуже важливе завдання для міста».

Голова Одеської митниці Юлія Марушевська стверджує, що вперше бачить цю схему дорожнього руху, і обіцяє розібратися.

Одеська поліція направила листи з проханням демонтувати обмежувальні знаки до міськради та облдержадміністрації. Поки що водіям, які відмовляються їхати через платний майданчик, загрожує штраф у 255 грн.

ТОВ «Євротермінал» записано на Катерину Мажаріну та кіпрську «Northington Holdings Ltd». Кінцевим бенефіціаром вказаний Павло Лісіцин, пов’язаний з Олександром Жуковим та Олександром Ангертом.

1be8d12-odessa-screen-11 3511c35-odessa-screen-12

У 2001 р. італійська поліція затримувала Жукова за підозрою в незаконній торгівлі зброєю. Його донька Дар’я є подругою життя російського мільярдера Романа Абрамовіча, якого вважають одним з «гаманців» Володимира Путіна.

Що до Ангерта, італійська поліція вважає його членом міжнародного злочинного угрупування, яким керує колишній одесит Леонід Мінін. За даними «Слідство.Інфо», охоронцем Мініна раніше був Геннадій Труханов, знаний тоді як Генадіас Озопулос.

Керівник «Євротерміналу» Олексій Мажарін був директором одеського ТОВ «Холдекс», що належить кіпрській «Frescobaldi» та віргінській «Garsford Investments Ltd». Ці офшори є клієнтами російського ТОВ «Южные фондовые технологии» з групи «Рост» Жукова.

Нагадаємо, у вересні 2015 року управління дорожнього господарства Одеської міськради відписало 25,77 млн. грн. на ремонт дороги до «Євротерміналу».

Тендер виграло ТОВ «СК Автострой». Його власник Віктор Гнезділов колись був тренером по тайському боксу у фітнес-центрі «Магія» екс-депутата Одеської міськради Геннадія Чекіти, який нині є нардепом від “Блоку Петра Порошенка”. У свою чергу Труханов є президентом Української національної федерації тайського боксу муай-тай.