У Непопа розіграли 60 мільйонів за розбудову Позняків-Західних
29.02.2016   //  

КП «Житлоінвестбуд-УКБ» 17 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Укрпромжитлобуд» на завершення будівництва житлового будинку, паркінгу та торгівельного комплексу у 3 мікрорайоні Позняків-Західних за 59,09 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Завершити будинок, торгкомплекс і паркінг на ділянках 19, 33 і 34 мають до червня 2016 року. У переліку робіт – внутрішнє та зовнішнє оздоблення, монтаж комунікацій, електрообладнання й освітлення, ліфтів, зв’язку, монтаж дверей, вікон тощо.  Окрім того, передбачене асфальтування доріг, зовнішнє освітлення територій, озеленення.

Фірма «Укрпромжитлобуд» заснована у березні 2013 р., має 50 тис грн. статутного капіталу. Власником фірми є Юрій Шнайдер, директором Андрій Яцюк. Згідно з даними «ВДЗ», «Укрпромжитлобуд» почав вигравати тендери у травні 2015 року, коли отримав підряд на реконструкцію дитсадка від того ж «Житлоінвестбуд-УКБ». Нинішній тендер – другий на рахунку компанії.

Власник Юрій Шнайдер прописаний у колишньому гуртожитку по вулиці Дяченка, 12.  Сама фірма зареєстрована неподалік – по Дяченка, 20В, в житловому комплексі, забудовником котрого на ріелторських сайтах вказане Комунальне КУП «ФК «Житло-Інвест», однак паркінги там продає «Житлоінвестбуд-УКБ».

Принаймні до 2007 року Шнайдер працював у ПАТ «Північукргеологія»  (припинено у серпні 2013 року, належало державному ПАТ «Надра України») на посаді заступника начальника будівельно-монтажного управліня.

На сьогодні Юрій Шнайдер також є власником ТОВ «Укрновобуд» і ТОВ «Укрцентрпостач», з яких перша виграла тендерів на суму 12,14 млн грн, а друга – на суму 221,45 млн грн. При цьому «Укрцентрпостач» вигравав тендери винятково у «Житлоінвестбуд-УКБ».

Замовника нинішніх торгів, КП  «Житлоінвестбуд-УКБ», очолює депутат КМР Вячеслав Непоп, який також є членом Постійної комісії КМР з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Єдиним конкурентом «Укрпромжитлобуд» було ТОВ «Будівельно-монтажний трест «Вектор». Власником «Вектору» є колишній нардеп від «Батьківщини» Юрій Сербін. З 2004 р. родина Сербіних володіє ТОВ «Екобуд», яке в свою чергу виступає співвласником ТОВ «Екобудінвест». Їхніми партнерами по цій фірмі від самого її заснування є ПАТ «Фірма «Фундамент» із групи компаній, пов’язаних із уже згаданим вище В’ячеславом Непопом та його родинним бізнес-партнером Михайлом Голицею, екс-депутата Київради, екс-начальника Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА (1996-2010) та екс-директора «Київміськубуду» (2010-2012).