Дочка партнера екс-директора «Ради» отримає півмільйона на показ юнацької Олімпіади
25.02.2016   //  

Національний олімпійський комітет України 19 лютого за результатами тендерів замовив ФОП Афанасенко Ганна Олегівна виготовлення й розміщення телепрограм за 568 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Знімуть 15 програм по 20 хв. про українських спортсменів-юніорів на ІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх 2016 року в м. Ліллехаммер (Норвегія). Вони включатимуть прямі репортажі.

Також замовили два відеоролики по 30 сек. Їх покажуть не менше 1 200 разів на принаймні п’яти загальнонаціональних телеканалах. Трансляція почнеться до відкриття ігор 12 лютого.

ТОВ «Євромедіа Україна», ФОП Козловська Оксана Володимирівна та Національна телекомпанія України пропонували виготовлення програм на 9-36% дорожче. Створення і показ відеороликів «Євромедіа Україна» та Козловська оцінили у 2-2,5 рази дорожче за переможця.

Угоду укладено не зважаючи на те, що НТКУ оскаржило в Антимонопольному комітеті процедуру закупівлі і 16 лютого Адмінколегія АМКУ прийняла скаргу, призначивши її розгляд на 17 березня.

23-річна підприємець Ганна Афанасенко в листопаді 2015 року виграла єдиний тендер комітету на висвітлення розвитку олімпійського руху в Україні за 325 тис грн.

У 2014 році вона вступила до магістратури з журналістики в Київському національному університеті ім. Т. Г. Шевченко.

Її батько в якості ФОП Афанасенко Олег Васильович у 2014 році отримав 1,53 млн грн. на висвітлення зимових Олімпійських ігор у м. Сочі (Росія).

Олег Афанасенко входив до творчої ради телеканалу «Рада», коли його очолював Василь Климчук. Згодом останнього відсторонили на вимогу колективу, а потім звільнили.

Афанасенко і Климчук є співвласниками ТОВ «Телерадіокомпанія «Айді Фешн», а також ТОВ «Міссінтернет. ТВ» разом з Анжелікою Рубєжовою.

Крім того, Олег Афанасенко володіє ТОВ «Продюсерська агенція «Студіо-Піо» з Людмилою Афанасенко. У 2009 році фірма виграла тендер олімпійського комітету на 1,19 млн грн.

Усього в якості ФОП він виграв тендерів на 6,95 млн грн. – виключно в олімпійського комітету.