Оточенню «приватівців» по секрету дали 12 мільйонів на прибирання Дніпропетровська
24.02.2016   //  

КП «Жилсервіс-9» Дніпропетровської міської ради 15 лютого за результатами тендеру замовило ТОВ «Екосфера Дніпро» послуги з прибирання за 12,33 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Протягом 2016 року прибиратимуть будівлі та прибудинкову територію Амур-Нижньодніпровського р-ну. Загальна площа прибирання – 1,55 млн кв. м.

Очікувана вартість закупівлі становила 11,97 млн грн., тобто на 3% менше суми договору.

Замовник не оприлюднив у «Віснику держзакупівель» тендерну документацію, протоколи розкриття, відхилення та оцінки пропозицій і звіт про проведення торгів.

«Екосфера Дніпро» належить Аркадію Масарському, директором є Тетяна Щебетова.

У 2015 році після того, як фірма виграла тендер КП «Житлове господарство Кіровського району» на прибирання території, на неї завели карну справу «за привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групи осіб». З листопада в судовому реєстрі не з’являлося нових ухвал за цим провадженням.

Масарський також володіє ТОВ «Енергія ТМ», якому Дніпропетровська міська рада збирається дати дозвіл на приватизацію комунального приміщення площею 544 кв. м у центрі міста.

Раніше співзасновником «Енергії ТМ» був Валерій Черніков. Він разом з юристом групи «Приват» Ольгою Гугніною був серед засновників ТОВ «Придніпровський випробувально-сертифікаційний центр» і ТОВ «Дніпроуніверсал», співвласницею якого також була сестра Геннадія Корбана Вікторія.

Мером Дніпропетровська є Борис Філатов, бізнес-партнер Корбана.