- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

У Журила злили 58 мільйонів на дизель «прокладці» з двома карними справами

Філія «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» 12 лютого за результатами тендеру замовила ТОВ «Трейд Коммодіті» палива на 58,10 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У 2016 році поставлять 4 150 тон дизельного палива по 14 тис грн./т.

Це на 8,5% дешевше від середньої оптової ціни дизелю, яка, за даними «OilNews», зараз становить 15 300 грн./т. [1]

У торгах також брали участь ТОВ «Енерджі трейд груп», ТОВ «Торговий Дім «Панда Плюс» і ТОВ «Сана-Груп» із дорожчими заявками.

Власником «Трейд Коммодіті» з 2011 року є Вадим Майко, однак до того фірма належала Віталію Вовченко і Олександру Масленко. Вовченко і Масленко також були співвласниками ТОВ «Поліхім-Дніпро», яке пізніше також переписали на Вадима Майка.

Обидві фірми влітку 2015 року фігурували у спільному кримінальному провадженні [2]. Слідчі стверджують, що «Поліхім-Дніпро» ухилявся від сплати акцизу, при імпорті видаючи реформат за основу для лаків і фарб. При цьому однією з фірм, яким «Поліхім» продавав його, була «Трейд Коммодіті», в котрого у свою чергу знайшли підакцизні товари, що не відповідають ДСТУ.

Крім того, щодо «Трейд Коммодіті» зареєстроване ще одне кримінальне провадження з підозрою в формуванні податкового кредиту через угоди з низкою компаній, що мають ознаки фіктивності.

«Енерджі трейд груп» через ланцюжок [3] пов’язана з Русланом Журилом – керівником ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», який раніше був заступником директора СхідГЗК.

Київська «ТД «Панда Плюс» належить Дар’ї Глотовій.

Номер телефону фірми (044) 5224999 використовують також ТОВ «Барс Лтд» [4] Руслана Глотова і Людмили Досенко та ТОВ «Фірма Панда» [5] Руслана і Романа Глотових. Ці ж люди володіють ТОВ «Насоси Росії».

Власником миколаївської «Сана-Груп» є Ігор Кордюков, а директором – Ірина Політова. Кордюков також володіє миколаївськими ТОВ «Бункер Юг», ТОВ «Д’юті Фрі Юг» і ТОВ «Трейд-Нк».