Клюєв віддає дружині за розлучення півмільярда, приховані від декларації
23.02.2016   //  
Сергій і Ірина Клюєви.

Сергій і Ірина Клюєви.

Суд поділив майно, що було у спільній власності Ірини та Сергія Клюєвих. Про це свідчить рішення Обухівського райсуду Київської області від 5 лютого.

Суд визнав власність Ірини Клюєвої на будинок у Козині у провулку Кедровий,4, земельні ділянки біля будинку в Козині на 8,23 га, автомобіль Mercedes-Benc S500L (2007 р.в.).

Сергію Клюєву залишилось дві квартири (адреси невідомі), машиномісце в підземній автостоянці на вул.Мазепи,10, а також акції австрійської компанії «SLAV Handel, Vertretung und Beteiligung AG» вартістю 575 тис євро.

півярда клюєвих

Також з Сергія Клюєва на користь Ірини Клюєвої стягується 451,50 млн грн. компенсації. Чого стосується ця компенсація у рішенні суду не уточнюється. Зазвичай компенсація має місце, коли йдеться про майно, яке неможливо поділити.

Поділ майна здійснено за позовом Ірини Клюєвої. У рішенні сказано, що позовні вимоги задоволено частково, які ще вимоги мала екс-дружина Клюєва невідомо. У реєстр нерухомості дані про зміну власників майна ще не внесено.

Інтереси Клюєва у Обухівському суді представляла донецький адвокат Марина Сініцина, інтереси дружини захищала Ганна Шахуріна-Черевко.

клюєв розлучення

У декларації за 2014 рік народний депутат Сергій Клюєв повідомив про вклади у банках та активи за кордоном та в Україні на суму 18,13 млн грн. Також у декларації зазначено про домоволодіння в Козині площею 2584 кв.м. і 8,23 га землі, що тепер визнані власністю Ірини Клюєвої. Також Сергій Клюєв задекларував три квартири, а його екс-дружина – дві.

У 2015 році майно Сергія Клюєва було арештоване судом за позовом Генпрокуратури в рамках розслідуванням заволодіння 170 млн. грн. державних коштів, які були виділені як компенсація відсотків по кредитам ВАТ «Завод напівпровідників».

Андрій і Жанна Клюєви.

Андрій і Жанна Клюєви.

З сайту «Судова влада» відомо, що майно також намагалися поділити у сім’ї брата Сергія Клюєва – Андрія. У жовтні 2015 р. позов подала його дружина – Жанна Клюєва. З реєстру судових рішень відомо, що Жанна Клюєва знаходилась у Москві і там оформляла довіреність на свого адвоката. Суд не прийняв заяву Клюєвої, оскільки у довіреності на її московського адвоката не зазначено, що він має право представляти її у судах України.