Дружина прокурора Матіоса веде юридичний бізнес з сином радника Калєтніка
23.02.2016   //  

Дружина заступника генерального прокурора – головного військового прокурора Анатолія Матіоса Ірина Барах у 2015 році створила спільну компанію з сином екс-начальника Херсонської митниці Віталія Булюка. Про це повідомляє «Донецкая правда».

Йдеться про юридичну компанію «Авеллум Легас», створену 23 грудня 2015 р. Її засновниками стали Віктор Булюк і ПП «Поліекспо» Ірини Барах.

Ірина Барах у листопаді 2014 року стала дружиною замгенпрокурора Анатолія Матіоса. За 2014 рік Ірина Барах задекларувала 34,74 млн грн. доходу, коли сам замгенпрокурора заробив 264 тис грн.

За словами Матіоса, його дружина очолює агрохолдинг, у якому працюють 400 чоловік. «Підприємство не має відношення ні до бюджету, ні до армії, ні до оборони, ні до прокуратури», – розповідав Матіос про агробізнес дружини ще до того, як було зареєстрована юридична компанія його дружини.

Анатолій Матіос працював прокурором у Херсонській області в 2000-2004 роках. Журналісти знайшли у дружини Матіоса низку підприємств у сфері сільського господарства, будівництва і продажу автомобілів саме у Херсонській області – ПП «Поліекспо», СТОВ «Таврійська перспектива», ТОВ «ЗПП «Зерно Таврії», ТОВ «Астра-Л» (припинено), ТОВ «Ампір» (офіційний дилер Peugeot в Херсоні).

Директором «Авеллум Легас» з січня 2016 р. є Ростальна Інна Володимирівна. Особа з таким ПІБ працювала завідуючим юридичним відділом Херсонської митниці.

Віктор Булюк – це 20-річний син екс-начальника Херсонської митниці Віталія Булюка. Екс-президент Віктор Янукович нагороджував Віталія Булюка орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Також він був радником голови Митної служби України Ігоря Калєтніка (2010-2012).

Віталій Булюк зберігав керівну посаду на Херсонській митниці до 2015 р. На останніх місцевих виборах обрався до Херсонської облради від партії «Наш край», створеної колишніми членами Партії регіонів.