Оточення голови «Автодоріг України» отримає 300 мільйонів на дороги Тернопільщини: оплатять навіть ходьбу ремонтників
22.02.2016   //  

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області 9 лютого за результатами тендеру замовила ТОВ «Техно-Буд-Центр» поточний ремонт і утримання автодоріг державного та місцевого значення за 300 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На 2016 рік замовили ямковий ремонт і влаштування дорожнього покриття, зимове утримання, прибирання, нанесення розмітки тощо (див. Вартість послуг «Техно-Буд-Центру» по догляду за дорогами»).

Вертикальну розмітку сигнальних стовпчиків фірма виконає по 6 187 грн. За таку суму можна купити гірський велосипед. При цьому фарбування і наклеювання світлоповертальної плівки на сигнальні стовпчики є окремими видами робіт.

Також САД має оплачувати «Техно-Буд-Центру» такі види робіт як «переміщення робітників пішки». В залежності від розряду робітника це буде коштувати від 9,6 грн/км (для 2 розряду) до 12 грн/км (для 5 розряду). Ходьбу робітників 3 і 4 розряду оцінили однаково у 10,8 грн/км.

До обов’язків ремонтників також віднесено такі роботи як демонтаж біл-бордів (2 259 грн за штуку), заміна лампочки у світильнику (330 грн за шт.), очищення звичайного дорожнього знаку від пилу та бруду (9,60 грн) та великого інформаційно-вказівного знаку (347 грн за од). Прибирання сміття з однієї урни коштуватиме 44 грн.

Єдиним конкурентом було ПАТ «Хмельницьке шляхово-будівельне управління №56».

ТОВ «Будівельна компанія «Дорлідер» двічі оскаржувало торги в АМКУ, проте обидві скарги не розглянули. Перша була надіслана електронною поштою без підпису скаржника, друга – запізно.

Зі скарги «БК «Дорлідер» відомо, що представника фірми нібито не допустили у приміщення, де мало відбутися розкриття, для подачі пропозиції.

Власником «Техно-Буд-Центру» є Григорій Процик з Тернополя. Раніше співвласником був Любомир Грегоращук, чий син Андрій був депутатом Тернопільської міськради від партії ВО «Свобода».

Андрій Грегоращук є зятем керівника Служби автодоріг у Рівненській області Юрія Проника, який раніше обіймав аналогічну посаду в Тернопільській області. Син Проника Орест керує ДАК «Автомобільні Дороги України».

З 2008 року фірма виграла тендерів нинішнього замовника на 972,64 млн грн.

«Хмельницьке ШБУ №56» належить Галині Ставчанській, керівником є Максим Волосінчук. Фірма неодноразово конкурувала з «Техно-Буд-Центром».

«БК «Дорлідер» зареєстрована в Одеській області, власником є громадянин Росії Вагінак Аветісян.