Екс-ректора Москаленка зобов’язали віддати слідчому нібито вкрадений закордонний паспорт, щоб не втік
22.02.2016   //  

Суд обрав колишньому ректору Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Віталію Москаленку запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 138 тис грн. Про це свідчить ухвала Шевченківського райсуду Києва від 2 лютого.

Москаленку заборонено виїжджати з Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду. Також суд зобов’язав його здати на зберігання слідчому закордонний паспорт. Москаленко заявив, що паспорт у нього вкрали, але суд не отримав ніяких підтверджень відсутності цього документа у екс-ректора.

Заставу призначено у рамках кримінального провадження, яке правоохоронці розслідують з 2013 року. Москаленко, а також директори компаній «Агробудпереробка 1» і «КиївДніпроБуд» підозрюються у заволодінні коштами держбюджету у розмірі 14,63 млн грн шляхом завищення обсягів робіт по будівництву гуртожитку №8 по вул. Академіка Заболотного, 148 у столиці.

Москаленку було повідомлено про підозру у даному провадженні наприкінці січня цього року. Екс-ректору загрожує до 12 років позбавлення волі. Прокурор просив суд застосувати заставу у розмірі не менше 1 млн грн, однак призначено 138 тис грн.

Суд врахував те, що Москаленко є пенсіонером і отримує 8 тис грн пенсії, а також має ряд хронічних захворювань, у зв’язку з чим перебуває на лікуванні.

Нагадаємо, Москаленко також підозрюється у заволодінні 3,5 млн грн коштів медичного університету, які були нараховані йому як премії.

Віталій Москаленко очолював Національний медуніверситет ім. О.О. Богомольця з 2003 по 2014 рр.