Яценюк пхає до «Нафтогазу» партнера піарника, чия організація фінансувала візит Яценюка до США
20.02.2016   //  

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив призначити двох з п’яти членів Наглядової ради НАК «Нафтогаз». Про це «Українській правді» повідомили джерела в Кабінеті міністрів і Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

Як зазначається, новими членами Наглядової ради можуть стати Ігор Діденко і Вадим Гламаздін.

Діденко відомий бізнес-партнером олігархів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Вадим Гламаздін є співзасновником ТОВ «Центр досліджень: енергетика і політика». Це консалтингова організація, яка займається питаннями енергетики.

Половина статутного капіталу фірми належить ТОВ «Редакція видання «Енергетика: історія, сучасність, майбутнє». Цю компанію заснував Іван Плачков, голова наглядової ради компанії «Київенерго» Ріната Ахметова.

Ще одним співзасновником «Центру досліджень», з яким Гламаздін має по 25% статутного капіталу, є Олександр Харченко. Цей піарник також відомий як співзасновник організації «Комунікації для змін» разом з радницею міністра інформолітики Іветтою Делакатною. Ця організація у 2015 році займалась орагіназацією візиту прем’єр-міністра Арсенія Яценюка до Вашингтона. У тому числі вона перераховувала гроші для міжнародної піар-компанії АРСО, яка займалась медіа-супроводом візиту Яценюка.

Харченко не визнавав причетність Ріната Ахметова до цієї структури, але не пояснював хто саме дав гроші на американський візит Яценюка.

Нагадаємо, Гламаздін після візиту Яценюка до США був призначений заступником міністра Кабінета міністрів у жовтні 2015 року.

За даними джерел УП, формування наглядової ради «Нафтогазу» буде проходити в найближчі три тижні, які не є пленарними.

Після заяви Айвараса Абромавічуса про відставку з посади міністра економ розвитку він більше не втручається у діяльність міністерства, якому і відійшли функції по управлінню «Нафтогазом України».

Раніше, народний депутат від БПП Мустафа Найєм написав, що провал за відставку уряду це результат змови Ріната Ахметова та Ігоря Коломойкого з президентом Петром Порошенко і прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.