Тепловики без тендерів перерахували фірмі 12 мільйонів на ліквідацію аварій
20.02.2016   //  

КП «Дніпропетровські міські теплові мережі» у кінці 2015 року без проведення тендерів на послуги по ліквідації аварійних ситуацій для підприємства перерахувало ТОВ «Будмакс-Компані» 11,74 млн грн. Про це пишуть Олександр Славний та Ольга Юдіна у «БюроUA».

У відповіді на журналістський запит директор комунального підприємства Антон Черніков повідомив, що наразі послуги по ліквідації аварійних ситуацій для комунальників виконує «Будмакс-Компані», яке в 2015 отримало від комунальників лише 850 тис грн.

Втім, за даними порталу публічних фінансів, лише з 23 по 30 листопада 2015 року комунальне підприємство перерахувало «Будмакс-компанії» 4,52 млн грн. Це була передоплата за договорами від листопада 2015 року.  У грудні 2015 міські теплові мережі перерахували «Будмакс-Компані» вже 7,21 млн грн. Тобто за два місяці – 11,74 млн грн.

Згідно з даними «Вісника держзакупівель», у 2015 році КП не змогло обрати на тендері виконавця послуг по ліквідації аварійних ситуацій. У серпні оголошувалась закупівля очікуваною вартістю 6 млн грн. на послуги з аварійного ремонту теплових мереж. Пропозиції подали ТОВ «Аліас-Компані» за 6 млн. і «Будмакс-Компані» 5,80 млн грн. Втім ці торги були визнані такими, що не відбулися через допуск до оцінки менше двох учасників. У Віснику держзакупівель не сказано, кого саме не допустили до торгів і з якої причини.

28 січня цього року КП «Дніпропетровські міські теплові мережі» акцептувало пропозицію «Будмакс» за 3,54 млн грн. на надання послуг з аварійного ремонту теплових мереж, обладнання котелень та диспетчеризації міських теплових мереж. Єдиним конкурентом «Будмакс-Компані» знову була «Аліас-Компані».

«Будмакс-Компані» заснована 2014 році ТОВ «Авента Інвест» Олени Чернової, керівником є Тетяна Бойко. На виборах 2015 році Чернова балотувалася в депутати Кіровської райради як диспетчер ТОВ «Енергія ТМ» від партії «Наш край». «Енергія ТМ» з’явилася в Дніпропетровську 3 роки тому, коли в місті почали реформу ЖКГ, скоротивши всіх комунальних фахівців.

«Аліас-Компані» також пов’язана з «Енергією ТМ». Обидві знаходяться за однією адресою – вул. Шинна, 22. Створено «Аліас» у 2014 році. Засновниками є ТОВ «Керуюча компанія «Фінфактор» і ТОВ «Ветіс Груп». Кінцевими бенефіціарами є Людмила Калмикова, яка була позаштатним радником Ігоря Коломойського на посаді губернатора Дніпропетровщини, та Віктор Воловоденко.

Раніше ЗМІ повідомляли, що «Будмакс-Компані» та «Енергія ТМ» мають відношення до братів Володимира та Леоніда Дубинських і бізнесмена та політика Геннадія Корбана.

Від «Наших грошей»:

Засновником «Енергії ТМ» є Аркадій Масарський. Раніше разом з ним співзасновником фірми був Валерій Черніков. Останній разом з юристом групи «Приват» Ольгою Гугніною був серед засновників ТОВ «Придніпровський випробувально-сертифікаційний центр» і ТОВ «Дніпроуніверсал», співвласницею якого була сестра Корбана Вікторія.