Сода для комбінату Журила подешевшала на 10% після відкриття карної справи
19.02.2016   //  

Філія «Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат» ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» 12 лютого за результатами тендеру замовила ТОВ «Імекс Мінералс» карбонат кальцію на 25,58 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У 2016 році поставлять 3 тис тонн кальцинованої соди марки Б вищого або І сорту.

Ціна за тонну становить 8 525 грн. Це на 10% дешевше, ніж торік. У травні 2015 року комбінат купував таку соду по 9 240 грн.

Ще більшою виглядає різниця у доларовому еквіваленті – $320 за нинішнім курсом проти $430 минулого року.

Нині конкурентами були ТОВ «Перша Українська Хімічна Компанія» і ТОВ «НВП «Неосинтез».

Власником і директором «Імекс Мінералс» зі статутним капіталом 1 тис грн. є Олексій Бондаренко із с. Чайки Київської обл. За словами керівника ОГХК Руслана Журила, це інжинірингова компанія, що шукає і наймає субпідрядників.

Вона була створена наприкінці 2014 року, коли Журило очолив ОГХК. Відтоді фірма отримала підрядів філій «Вільногірський ГМК» та «Іршанський ГЗК» на 220,55 млн грн.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура у вересні 2015 року порушила кримінальне провадження за фактом незаконного видобування корисних копалин службовими особами ОГХК. Слідство отримало дозвіл суду на вилучення документів ОГХК та його контрагентів, у тому числі «Імекс мінералс».

Компанія «Неосинтез» була заснована у 2012 році російським ТОВ «Ескам» Сергія Сусметова та Ігоря Мишакова. Наразі власником є Сергій Зубець, директором – Андрій Кучин.

«Перша Українська Хімічна Компанія» належить Євгену Титюку та є дистриб’ютором російських ВАТ «Кучуксульфат» і ВАТ «ВБМ-групп». Раніше засновником була нині ліквідована шотландська компанія «Firth Of Forth Bank Llp», якою керував Валентин Матвієнко з Кіпру 1979 року народження.

Криворізька фірма «ТПК Техноімпорт» зі статутним капіталом 1000 грн. належить Сергію Джунківському та Ірині Маляр. Державні закупівлі почала вигравати у червні 2015 року – виключно в «СхідГЗК».

Нагадаємо, у червні 2015 року ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат», де Руслан Журило раніше був заступником директора, замовило соду у ТОВ «ТПК Техноімпорт» по 13 350 грн. У грудні 2015 року договір продовжили на 2016 рік.