- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

32 мільйони на розв’язку на Дніпровській набережній віддали “прокладці” з оточення Голиці-Непопа

КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва» 2 лютого за результатами тендеру уклало угоду на реконструкцію розв’язки в Києві з ТОВ «Еко-Буд-Трейд» на суму 31,54 млн грн. Про це стало відомо з «Вісника державних закупівель».

Йдеться про розв’язку на перетині Дніпровської набережної з проспектом Возз’єднання на Березняках, реконструкцію мають виконати до кінця поточного року. Заплановано прокладання дощової каналізації, водопроводу, зовнішнього освітлення,  влаштування огорож та благоустрою, з дорожніх робіт – ямковий ремонт, прокладання середнього та верхнього шарів асфальту,  монтаж бордюрів і парканів.

На участь у тендері подавалося три компанії: окрім «Еко-Буд-Трейд» також ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» і ТОВ «Євро Інвест Плюс» (власником Олег Красножон). Пропозиції оцінювали за трьома критеріями – окрім ціни також термін виконання робіт та терміну відстрочки платежу. «Еко-Буд-Трейд» запропонував найнижчу ціну й найшвидше виконання – розв’язку мають зробити за 9 місяців.

ТОВ «Еко-Буд-Трейд» було засноване у грудні 2014 р., його власниками були житель Кіровограду Юрій Венжик і Дмитро Кириченко з села Росава на Київщині. 20 грудня 2015 р. фірма змінила власника і директора, ним став киянин Максим Половко. Одразу після цього фірма отримала перший контракт – КП «Спецжитлофонд» замовило їй реконструкцію житлового будинку за 36,17 млн грн. Нинішній держпідряд – вже друге замовлення компанії.

Половко є співвласником ще низки компаній, зокрема ТОВ «Нові Осокорки» разом з Віталієм Пузійчуком. Останній до початку лютого цього року був співвласником ПАТ «Фундамент» з групи будівельних компаній, пов’язаних [1] із директором комунального підприємства «Житлоінвестбуд-УКБ» В’ячеславом Непопом, а також Михайлом Голицею, екс-очільником Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА.

Окрім того Максим Половко є співвласником ще низки фірм. Серед них ТОВ «Будінвестактив» – разом з Олексієм Булгаковим, раніше відомим [2] як віце-президент АТ ХК «Київміськбуд». Також Половко володіє ТОВ «Парк-Сервіс Київ» разом з Олександром Махінчуком, відомим [3] як представник кіпрської «Altimak limited». Це одна з фірм, на котру були переведені акції «Київміськбуду» після приватизації її ФК «Новий регіон», пов’язаною з екс-зятем Черновецького Вячеславом Супруненком. Нагадаємо, «Новий регіон» придбав 80% акцій «Київміськбуду» у 2009 році, за кілька років суди визнали договір купівлі-продажу акцій недійсним і основним власником «Київміськбуду» лишилася Київська міська рада. Минулого року низка офшорних компаній, у т.ч. «Altimak limited», відсудили [4] в Київради 160 млн грн. за згадані акції.

Максим Половко також є власником і директором ТОВ «Адамант Інвест». Раніше, у 2011-2013р.р. власником «Адаманту» була кіпрська компанія «Провінал Ентерпрайзіс Лімітед» (Provinal Enterprises Limited) . Вона фігурує у списку [5] фірм, на котрі були незаконно відчужені акції «Київміськбуду» в низці підприємств, котрі КМБ повертав через суд. Наразі «Провінал» лишається співвласником КМБ по низці фірм, зокрема ТОВ «Екос Нерухомість» і «Екос Центр». Упродовж кількох місяців у 2015 р. директором «Адаманта» був  Денис Комарницький – раніше лідер [6] фракції Блоку Леоніда Черновецького і його заступник як мера.