Слідчі підозрюють зміївських чиновників у крадіжці 7 мільйонів на реконструкції стадіону (фото)
18.02.2016   //  

Харківські правоохоронці розслідують кримінальне провадження щодо розтрати чиновниками відділу освіти Зміївської райдержадміністрації на реконструкції стадіону «Авангард» державних коштів у сумі понад 7 млн грн. Про це йдеться у ухвалі Зміївського районного суду від 28 січня 2016 року.

У грудні 2015 року відділ освіти Зміївської райдержадміністрації уклав угоду з ТОВ «Міленіум Спорт» щодо реконструкції стадіону «Авангард» у місті Змієві вартістю 15,69 млн грн.

За даними слідства, до кінця 2015 року підрядник отримав на виконання відповідних робіт кошти у сумі понад 7 млн грн. Були підписані акти виконаних робіт, хоча роботи фактично не завершено, внаслідок чого мала місце розтрата грошових коштів.

13 січня до прокуратури надійшов лист від слідчих облуправління СБУ, які побачили розтрату державних коштів під час реконструкції цього об’єкту. Зараз провадження розслідує районний відділ поліції.

Суд дозволив правоохоронцям доступ до документів, які знаходяться у відділі освіти та стосуються відносин з ТОВ «Міленіум спорт» і приватного підприємця, який здійснює технічний нагляд за виконанням робіт.

стадион авангард3 стадіон авангард2

На фото можна побачити, як 16 лютого 2016 року виглядав стадіон, на реконструкції якого було освоєно 7 млн. грн. Накриття та трибуни існували до початку проведення робіт.

Ремонт стадіону «Авангард» проводиться за кошти Державного фонду регіонального розвитку та коштів місцевого бюджету. Технічною документацією передбачено облаштувати футбольні поля, бігову доріжку, відремонтувати трибуни на 1 526 місць і побудувати нових 552 місця. Також потрібно побудувати приміщення для VIP глядачів, роздягальні, побутові приміщення, внутрішні і зовнішні інженерні комунікації.

Реконструкція почалася ще в 2011 році, тоді на стадіоні було освоєно близько 2 млн грн. Але через відсутність грошей роботи призупинили. Тепер будівельний об’єкт готовий на 23%.

У 2015 році проект з реконструкції стадіону відібрала регіональна конкурсна комісія до переліку робіт, які отримують фінансування з ДФРР. Тоді вартість реалізації цього проекту була 7,​​13 млн грн., у тому числі з ДФРР – 6, 42 млн грн., і з місцевого бюджету – 0,71 млн грн.

В 2015 році вартість зросла до 15,69 млн. грн.

ТОВ «Міленіум Спорт» прописано у Дніпропетровську й належить Олені Рязанцевій та Вячеславу Шеремету. Директором є Олена Павлишина.