Херсонська мерія заплатила дружині «регіонала» мільйон за неіснуючий ремонт ліфтів
18.02.2016   //  

Слідчі Національної поліції підозрюють ТОВ «Херсонліфт» в фіктивних роботах по ремонту ліфтів, за які фірма отримала від Департаменту ЖКГ Херсонської міськради понад 1 млн грн. Про це свідчить ухвала Комсомольський районний суд Херсона від 8 лютого.

За даними судової справи, у грудні 2015 року поліція отримала дані Державної казначейської служби, що станом на 23 грудня 2015 року Департамент ЖКГ Херсонської міськради перерахував TOB «Херсонліфт» понад 1 млн грн за завершений ремонт ліфтів.

Утім, під час перевірки було встановлено, що ліфти за адресами вул. Куліша 1-А (5,8 під’їзд) та проспект Димитрова, 26 (1,2 під’їзд) не працюють. Більш того, вони знаходяться в непридатному для експлуатації стані.

Слідчі підозрюють, що фірма взагалі не проводила ремонт ліфтів, а тому звернулися до суду на доступ до речей та документів щодо ремонту ліфтів, які знаходяться в розпорядженні ТОВ «Херсонліфт». Щодо затребуваних слідчими документів, йдеться про оригінали паспорти ліфтів, договорів підряду, актів приймання виконаних робіт, кошториси, довідки про вартість, тощо.

За даними порталу «Є-Дата», департамент ЖКГ з середини жовтня 2015 року переказав ТОВ «Херсонліфт» коштів на суму 6,00 млн грн. У той же час, «Вісник державних закупівель» не містить інформації про оголошення Департаментом конкурсу на замовлення робіт з обслуговування ліфтів в Херсоні. Також не має цієї інформації в розділі про результати здійснених закупівель.

Власником ТОВ «Херсонліфт» є Олена Дмитрук. Фірма була заснована у травні 2015 року. Також Дмитрук є власницею 97,89% акцій ПрАТ «Херсонліфт». Фірми знаходяться за однією адресою В Херсоні по вулиці Карбишева, 11.

Олена Дмитрук є дружиною екс-нардепа 7-го скликання від Партії регіонів Миколи Дмитрука. Також Олена Дмитрук на виборах 2015 року балотувалася у Херсонську міську раду від «Опозиційного блоку».

Нагадаємо, у вересні-жовтні ПрАТ «Херсонліфт» отримав за капітальний ремонт ліфтів 3,34 млн грн.