Улюбленці Кернеса отримають за дезинфекцію будинків 5 мільйонів
14.02.2016   //  

Комунальне підприємство «Жилкомсервіс» 1 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Чистий дім Україна» щодо проведення у 2016 році санітарно-епідеміологічних робіт вартістю 4,73 млн грн.
Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».
Приватники отримають кошти за проведення дератизаційних, дезінсекційних, дезінфекційних та санітарних заходів у підвалах житлового фонду комунальної власності. Всього роботи будуть проведені на площі 4,39 млн кв м.

Єдиним конкурентом переможців було ПП Фірма «Харківська екологічна станція». Їх пропозиція була дорожчою від пропозиції переможця на 1,20 млн грн. Засовником цієї фірми є Наталя Уткіна.

Власниками «Чистий дім плюс» є Віталій Кірея і Наталя Колеснікова. Ще минулого року одним з співзасновників був громадянин Німеччини Олександр Бейніш. Останній також володіє ТОВ «Харків Екоресурс» спільно з Андрієм Твердохлібом. Раніше разом з ними співзасновником підприємства був депутат Харківської міськради від Партії регіонів Володимир Чумаков. У 2010 році мер Харкова Геннадій Кернес призначив Чумакова директором Департаменту будівництва та шляхового господарства.

Останніми роками усі тендери на санітарне оброблення будинків виграє або ТОВ «Чистий дім плюс», або інша компанія Віталія Кіреї ТОВ «Чистий дім». Окрім того щороку одна з цих двох фірм виграє тендер на відловлювання безпритульних собак у Харкові. З урахуванням останньої закупівлі дві фірми разом в 2008-2016 роках отримали підрядів на загальну суму 33,44 млн грн.