Головний порошенківець Полтави має готельний бізнес у Австрії, існування якого заперечував
11.02.2016   //  

Голова фракції Блоку Петра Порошенка «Солідарність» у Полтавській міській раді, колишній мер Полтави Андрій Матковський є засновником австрійського підприємства «Aimant Group GmbH», що знаходиться у Відні. Про це повідомляє «ГромадськеТБ.Полтава».

Компанія «Aimant Group GmbH» заснована 27 квітня 2015 року, Андрій Матковський є власником 100% акцій. Його син Павло є директором цієї фірми. Основним напрямком діяльності «Aimant Group GmbH» є експлуатація ресторанів і готелів.

За даними австрійського реєстру, Матковський вніс у статутний фонд свої компанії €35 тис. За офіційним курсом НБУ на дату реєстрації фірми ця сума відповідала 850 тис грн.

Спершу в інтерв’ю «ГромадськомуТБ.Полтава» депутат стверджував, що не має бізнесу навіть за межами Полтави.

«От на Кіпрі, в Австрії ніколи не було і немає сьогодні жодного. Може колись з’явиться… Я як кожна нормальна людина я б хотів, щоб у мене там був чи готель… чи кафе, чи ресторан, чи даже Львівська область… Я нічим не керував, на жаль іще, але хочу покерувати… Ну поки що не створив такого підприємства десь за межами України, яким можна було б покерувати…», – стверджував Матковський.

Коли ж журналіст Анатолій Мележик показав депутату інформацію про його фірму з австрійського реєстру, то депутат відповів, що це комерційна таємниця і він не має права розповідати про це.

Від «Наших грошей»:

Андрій Матковський у своїй декларації за 2014 рік вказував квартиру на 88 кв м, земельну ділянку в 0,03 га та 3 об’єкти в розділі «інше нерухоме майно» площею 471, 830 та 115 кв м., а також 1,68 млн грн. сукупного доходу. Він разом з дружиною Вікторією володіє ПП «Полтавалізингбуд».

Матковський був мером Полтави у 2006-2010 рр. На останній місцевих виборах у другому турі він програв теперішньому міському голові Олександру Мамаю від партії «Совість України».