Водоканал заправився на 3 мільйони у фірми, створеної після оголошення тендеру
05.02.2016   //  

КП «Луцькводоканал» Волинської області 26 січня за результатами тендеру уклало угоди на поставку палива, олив і мастил на 3,60 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У 2016 році ТОВ «Аргос ОП» поставить бензину та дизельного палива на 3,27 млн грн.

При цьому дизпаливо наливом коштує 13 грн. за літр.

ТОВ «Енергетичні мастила-Захід» замовили олив та мастил на 336 тис грн.

Всупереч вимогам Мінекономрозвитку, ціни на окремі товари не оприлюднили.

Чотири фірми пропонували мастила й оливи дешевше за переможця – ПП «Торгово-промислова компанія «Арсен», ПП «Лан» і ПП «Торгово-промислова компанія «Лан-Агро» і ПП «Колос-Агро». Однак їх не допустили до конкурсу через спільні номер телефону та довірену особу – Ольгу Абрамович.

Луцьке ТОВ «Аргос ОП» зі статутним капіталом 1 тис грн. було створено 26 листопада, у той час, як торги оголосили 13 листопада 2015 року. Досі фірма не вигравала тендерів.

Засновницею значиться Тетяна Поліщук, керівником – Дмитро Прокоса.

Останній на місцевих виборах 2015 року висувався до Волинської облради від «Європейської партії України» Миколи Катеринчука.

Тетяні Поліщук належить ТОВ «Аргос» разом із Сергієм та Андрієм Поліщуками і Жанною Хоменко, а також ТОВ «Арго-Текс» із бізнесменами Леонідом Полячеком та Олександром Кропивою – співзасновниками ЗАТ «Волинський шовковий комбiнат» і СП «Українська бавовняна компанія».

Крім того, Сергій Поліщук володіє ТОВ «Аргос СП», яким теж керує Прокоса.

З 2011 року ця фірма виграла тендерів на 7,20 млн грн.

Компанія «Енергетичні мастила-Захід» заснована корпорацією «Імідж Ойл Інвест». Її власниками порівну є «С.А. Петромін Лабрікейтинг Ойл Ко. Корп.» і ТОВ «Транспортні мережі», якою володіють Юрій Лугай і Наталія Карпенко.

Інша фірма корпорації – ТОВ «Промислові мастила-Центр» у 2014 році розіграла з пов’язаною компанією тендер «Центренерго» на придбання палива за 1,91 млн грн.