Тюремники купили консерв на 13 мільйонів у сина екоінспектора, викинувши фірму хабарників
01.02.2016   //  

Державна пенітенціарна служба України 29 грудня за результатами тендеру замовила ТОВ «Лекка» консерви на 12,55 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Придбали 275 тон перлової каші з м’ясом та субпродуктами по 45,64 грн./кг.

ТОВ «Гефест ЮА» пропонувало ціну, на 13% нижчу від «Лекки». Заявку відхилили через відсутність усіх документів, крім самої пропозицій. Фірма скаржилася в АМКУ, але колегія не розглянула скаргу через нібито необґрунтованість порушення прав.

Пропозиція ТОВ «Візит» була дешевшою на 17%. Спочатку акцептували саме її.

Але «Лекка» подала скаргу щодо порушення процедури торгів, вказавши на відсутність у пропозиції «Візиту» санітарних паспортів на автотранспорт. Колегія погодилась і постановила скасувати рішення, прийняті після розкриття.

Після повторної оцінки перемогла «Лекка».

Згодом «Візит» оскаржив своє відхилення в АМКУ, стверджуючи, що санітарні паспорти, які вимагав замовник, не передбачені законодавством. Скаргу не задовольнили, оскільки за наказом Міністерства транспорту від 14.10.1997 № 363 автотранспорт, який перевозить харчові продукти, повинен мати санітарний паспорт.

Фірма «Лекка» зі статутним капіталом 15 тис грн. була створена у грудні 2013 року. Вона належить Владиславу Каналошу та Андрію Левітану, керує нею Олександр Кожемякін.

Компанія вперше виграла тендер.

Андрій Андрійович Левітан є сином Андрія Левітана, який очолює відділ екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного та тваринного світу Державної екологічної інспекції у Київській області.

Разом із Владиславом Васильовичем Каналошом прописаний його батько Василь Каналош – засновник ТОВ «Укрпромімпекс» і ТОВ ТД «Інвест-Ресурс». Крім того, Каналош-старший володів ВКПП «Фірма Петелін», яке нині належить ТОВ «Інвестбуд Гарант».

Компанія «Візит» зареєстрована в м. Узин Білоцерківського р-ну Київської обл. Власницями є Ірина Кут і Олена Березюк. Остання є дружиною Руслана Березюка, екс-депутата Білоцерківської райради від Партії регіонів.

У січні 2015 року начальника управління тилу та логістики Нацгвардії Святослава Манжуру затримали при отриманні хабара у 232 тис грн. від Руслана Березюка. Але за грати жоден з них не потрапив.

«Гефест ЮА», створений у 2015 році, належить Андрію Таладію і Сергію Харченку. Фірма зі статутним капіталом 100 грн. не вигравала тендерів.