«СхідГЗК» замовив електрики на чверть мільярда у оточення Дробота-Журила по цінам як у обленерго
01.02.2016   //  

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» 20 січня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Енерджі трейд груп» про постачання електроенергії на 234,11 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

У 2016 році електроенергію поставлятимуть на шахти «Смолінська», «Інгульська», «Новокостянтинівська», а також бази відпочинку АТГ «Голубая даль» та РБУ.

Вартість електроенергії І класу напруги становить 150,07 коп. за кВт*год., ІІ класу – 184,36 коп. за кВт*год.

Перший тариф на 0,7% вищий від тарифу ПАТ «Кіровоградобленерго», другий – на 3% нижчий.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Центр Енергетичного Моделювання» із різницею в ціні 0,2%.

«Енерджі трейд груп» записано на белізький офшор «Редшир солюшнз лтд.» (Redshire solutions ltd.). Нині директором є Микола Кобилянський, а до того фірмою керував Іван Комоліков. Він також був керівником ТОВ «Тортус» Олени Бойко і Артема Іваннікова. Це бізнес-партнери екс-директора «СхідГЗК» Сергія Дробота по ТОВ «Юридична компанія «Астрєя» і адвокатському об’єднанню «Колегія адвокатів «Астрея». У 2014 році Дробот отримав підвищення і став гендиректором ДК «Ядерне паливо», куди входить і «СхідГЗК».

Крім того, «Енерджі трейд груп» через ланцюжок пов’язана із Русланом Журилом – керівником ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», який раніше був заступником директора «СхідГЗК». При цьому фірма після призначення Журила до ОГХК стала найбільшим постачальником держкомпанії.

Київський «Центр Енергетичного Моделювання» належить Олексію Захарчуку та Аліні Гезі через донецькі ТОВ «Вуглехімічна лабораторія» і ТОВ «Перший Радник».

Захарчук відомий як заступник директора зі стратегій розвитку ДТЕК.

Фірма-конкурент не перемагала на державних тендерах.