«Укртрансгаз» відписав оточенню Добкіна 47 мільйонів за ремонт
27.01.2016   //  

Філія «УМГ «Харківтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» 21 січня за результатами тендерів замовила ТОВ «Компанія «Фобос» ремонт газопроводів на 47,41 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Газопровід-відгалуження орієнтовною довжиною 8 км до ГРС-2 Кривого Рогу відремонтують за 22,76 млн грн.

Ще 24,65 млн грн. заплатять за переізоляцію газопроводу-відгалуження до м. Зеленодольськ Апостолівського р-ну Дніпропетровської обл. на ділянці ПК115-ПК155.

Орієнтовна довжина траси – 4 км.

Єдиним конкурентом було ТОВ «Науково-виробнича фірма «С Т М».

Фірма «Фобос» зараз належить Сергію Курганському і Артуру Житомирському.

Щодо Житомирського, то особа з такими ПІБ є членом Харківського обласного осередку Асоціації імплантологів України.

Раніше співвласниками «Фобосу» також були Олександр Авдєєв та Юрій Радовільський, батько якого Олександр Радовільський є партнером Якова Кузнєцова по ТОВ «Лілія».

Кузнєцов відомий як співвласник банку «Золоті ворота», членом спостережної ради котрого до червня 2014 р. був покійний Марк Добкін – батько екс-губернатора й нардепа від «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна. Останній і сам раніше був співвласником банку.

До 2012 р. до складу засновників «Фобоса» також входив Петро Колосюк. Він був бізнес-партнером Петра Горностаєва – екс-директора «Харківтрансгазу» й екс-депутата облради, а також Рафаїла Карвасарського.

Карвасарський у 2001 р. очолив відділ з експлуатації магістральних газопроводів і газорозподільних станцій «Харківтрансгазу» і в протоколах тендерів фігурував на вказаній посаді щонайменше до 2011 р.

З 2011 р. «Фобос» виграв тендерів на 230,85 млн грн. Із них 124,03 млн грн. – у ПАТ «Кримгаз» та 106,81 млн грн. – у «Харківтрансгазу».

Кременчуцька фірма «НВФ «С Т М» належить Василю Костюку. Він також володіє ТОВ «Будівельна компанія «Променергоінвест».