- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Фірма з ЛНР стягує з України 1,5 мільйони за ремонт дитсадка, що залишився в окупованій Луганщині

Відділ капітального будівництва Перевальської районної держадміністрації має сплатити ТОВ «Будівельник-2004» 1,5 млн грн. Про це свідчить рішення [1] Господарського суду Луганської області від 14 січня.

У липні 2011 року відділ капітального будівництва Перевальської РДА (Луганська область) уклав договір з «Будівельником-2004» щодо реконструкції дошкільного навчального закладу «Родничок» на 5,53 млн грн.

З жовтня 2013 по квітень 2014 року фірма виконала роботи на суму 1,30 млн грн., що підтверджується актами виконаних робіт. Відділ капбудівництва прийняв їх без зауважень, однак оплатив роботи частково. Заборгованість склала 837 тис грн. «Будівельник-2004» звернувся до суду.

Суд переконали докази підрядника відносно порушення відповідачем договірних зобов’язань через несплату вартості виконаних робіт, тому вирішив стягнути з відділу капітального будівництва 837 тис грн. боргу, а також 618 тис інфляційних витрат та 3% річних у розмірі 47 тис грн. на користь «Будівельника-2004».

Фірма одночасно позивалася і до Луганської ОДА як розпорядника коштів, але в подальшому попросила припинити провадження по цій справі.

Місто Перевальськ зараз знаходиться на окупованій частині Луганщини. Представників РДА на судовому засіданні не було.

«Будівельник-2004» зареєстроване в Алчевську, який теж окупований. Власник фірми та керівник – Юрій Данильчук. «Будівельник-2004» виграв всього два тендери. Крім реконструкції «Родничка», у 2011 році відділ капбудівництва Перевальської РДА уклав ще угоду з фірмою Данильчука щодо реконструкції Будинку побуту у Дитячу школу мистецтв на 2,21 млн грн.