- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Дружина нардепа під виглядом реконструкції збудувала клубну п’ятиповерхівку

дом днипро [1]ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Б.Е.С.Т.» під виглядом реконструкції старого будиночку збудувала п’ятиповерховий клубний будинок (на фото) в історичній частині Дніпропетровська. Про це пише Ольга Фоменко у «БюроUA» [2].

У 2012 році міськрада дозволила ВКФ «Б.Е.С.Т.» провести проектні роботи і реконструювати старий одноповерховий будинок на вул. Комсомольська,62. Об’єкт реконструкції розташований у межах історичного ареалу №1 – «Історичний центр міста, 1770-1950 рр.». Оскільки реконструкція мала проводитись на території з просідаючими ґрунтами, що фірму «Б.Е.С.Т.» також зобов’язували провести інженерно-геологічні і топогеодезичні роботи.

У містобудівельних умовах і обмеженнях зазначено, що максимально допустима висота будівництва – три поверхи. Але як констатує автор, через три роки зведено не 3, а 5 поверхів, а замість благоустроєної території є убитий будівельною технікою двір. Відомо, що забудовник вже почав продавати [3] у новобудові квартири.

Для відводу поверхневих вод забудовник мав зробити водоприймальні лотки і, якщо буде необхідність, дощову каналізацію. Але станом на 24 грудня ці роботи не були виконані. Після кожного дощу у дворі довго стоїть вода, яка тепер буде йти в підвали будинку 62-а.

У 2006-2012 рр. співвласником фірми «Б.Е.С.Т.» був тодішній депутат Дніпропетровської міськради Олександр Шипко (2010-2015 рр.), також у засновниках до 2011 р. значився його брат Олексій. Відомо, що Олексій і Олександр мають старшого брата Андрія Шипка – народного депутата, який входить у групу «Партія «Відродження», у парламенті попереднього скликання представляв Партію регіонів.

З 2013 року засновниками фірми «Б.Е.С.Т.» значаться Ірина Шипко, Олександр Язєв, Григорій Четверик і Тетяна Чернобривенко.

Від «Наших грошей»:

Ірина Шипко є дружиною народного депутата Андрія Шипка. Співвласник компанії «Б.Е.С.Т.» Григорій Четверик був помічником [4] нардепа Шипка у парламенті 7 скликання.