У Кличка продовжують купувати сіль у донецького посередника, підозрюваного у завищенні цін
26.01.2016   //  

Шляховики Києва 18-21 січня закупили солі на 6,87 млн грн. у ТОВ «Торговий Дім Артемсіль». Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Шляхово-експлуатаційне управління Дарницького району столиці закупило у цієї фірми солі і чистого хлориду натрію на 182 тис грн., ШЕУ Шевченківського району – на 3,95 млн грн., ШЕУ Деснянського району – на 2,74 млн грн. Закупівельна ціна на сіль склала 608 грн./т.

ТОВ «Торговий Дім Артемсіль» є у списку фірм-посередників, яким державні та комунальні підприємства за останні два роки, ймовірно, переплатили понад 37 млн грн. за сіль виробництва держпідприємства «Артемсіль». За цим фактом детективи Національного антикорупційного бюро України розслідують кримінальне провадження.

Встановлено, що у 2014-2015 роках службові особи ДП «Артемсіль» (Артемівськ, Донецька обл.) реалізовували сіль не безпосередньо кінцевим користувачам, а через посередницькі структури: ТОВ «Торговий Дім Артемсіль», ТОВ «Торговий Дім Укрснабресурс», ТОВ «К-2» Інвестмент», ТОВ «Укрсільінвест», ТОВ «Торговий дім Плюс», ТОВ «Укрпродукт», ТОВ«Трітек Груп», ТОВ «Торговий Дім Біарріц», ТОВ «Костанза», ТОВ «Ліма-Соль», ТОВ «Сіль України», ТОВ «Артемсіль Регіони-СК» та інші.

У свою чергу вказані підприємства в даний період часу брали регулярну участь у державних закупівлях солі. У результаті державні та комунальні підприємства закупили продукцію по вартості, яка є необґрунтовано завищена приватними посередниками в середньому у два рази.

ТОВ «Торговий Дім Артемсіль» протягом 2014-2016 рр виграла тендери на 34,36 млн грн, з яких 19,69 млн грн – у комунальних підприємств Києва.

Засновником і директором ТОВ «Торговий Дім Артемсіль» є Кирило Потетня з Донецька.