Співмешканка прокурора АТО придбала Land Cruiser дорожче мільйона при офіційному доході 1 687 гривень на рік (додано)
26.01.2016   //  
Ірина Німець

Ірина Німець

(додано коментар Німець)

Співмешканка Військового прокурора сил АТО Ірина Німець у 2014 р. придбала позашляховик вартістю 1,21 млн грн., хоча її офіційний дохід той рік складав 1 687 грн. Про це свідчить ухвала Солом’янскього райсуду від 15 січня 2016 р.

У рамках кримінального провадження щодо можливого незаконного збагачення (ст.368-2 ККУ) Військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика, Національне антикорупційне бюро звернулося до суду з проханням надати доступ до документів щодо придбання позашляховиків співмешканкою Іриною Німець та матір’ю прокурора Світланою Кулик.

Toyota Land Cruiser 200Йдеться про автомобіль Toyota Land Cruiser 200 вартістю 1,21 млн грн., придбаний Іриною Німець, а також Тoyota RAV4 вартістю 459 тис грн., оформлений на Світлану Кулик. Обидві автівки 2014 року випуску і придбані того ж року.

Жоден з цих автомобілів не зазначений у декларації Кулика за 2014 р, оскільки ні матір, ні співмешканку, котра за даними слідства є матір’ю його дітей, прокурор у декларації в розділ «Члени родини» не вписав.

Згідно з договорами купівлі-продажу вказаних автівок, розрахунок за позашляховики мав здійснюватися безготівковим платежем на рахунок фірми-постачальника в «Кредіт Агріколь Банк». Розрахунок за обидві машини здійснювався шляхом перерахування із одного і того ж рахунку в «Діамантбанку». Разом з тим на рахунок в останній кошти вносилися готівкою, про що свідчать відповідні квитанції. Відтак фактично позашляховики купували за готівку, пояснює НАБУ.

Керівник Військової прокуратури сил АТО Костянтин Кулик. Фото УНІАН

Костянтин Кулик

Обґрунтовуючи необхідність перевірки обставин придбання автівок співмешканкою Кулика, НАБУ вказало той факт, що згідно з даними ДФС офіційний дохід Німець у 2014р., тобто у рік придбання автомобіля, складав 1 687 грн., а сукупний дохід за останні десять років (2005-2015 р.р.) – 111 962 грн. Це в 10 разів менше вартості придбаної автівки.

Для з’ясування розміру видатків прокурора Кулика, його співмешканки та матері суд задовольнив прохання НАБУ й надав доступ до банківських документів.

Нагадаємо, у 2014 році Костянтин Кулик задекларував трикімнатну квартиру загальною площею 249,3 кв м в елітному ЖК «Диптомат-Холл» Києві. Законність набуття цієї квартири наразі перевіряє НАБУ. Зокрема це помешкання раніше було арештоване по іншій справі харківським судом і детективи Антикорупційного бюро наразі також перевіряють обставини цієї справи.

У цьому ж житловому комплексі поруч квартири мають Світлана Кулик та Ірина Німець. При цьому остання придбала нежитлове приміщення на 88 кв.м. у тому ж 2014 р., а в 2015 р. ще два гаражі на 21 і 14 кв.м. Окрім того НАБУ наразі встановило, що Німець відвідує спортивний клуб «Царський», де річний абонемент коштує від 40 до 520 тис грн. Детальніше про майно родини Костянтина Кулика тут.

Після публікації цієї новини в коментарі ТСН Ірина Німець сказала, що Toyota Land Cruiser належить їй і прокурор до цього майна не має жодного стосунку: «Моє майно жодним чином Кулика не стосується. Я з ним давно не живу. Де він, з ким він, в АТО чи ні, я не знаю. Ми розійшлись близько року тому, коли я вагітна ходила».

Невдовзі за словами Німець вона сама даватиме свідчення в НАБУ.