Партнер секретаря міськради Сєвєродонецька, якого перевіряють на корупцію, раптово отримає 7 мільйонів на опалення лікарні
26.01.2016   //  

Управління охорони здоров’я Сєверодонецької міськради Луганської області 29 грудня уклало угоду з ТОВ «Промтекс» на постачання теплової енергії у 2016 році на суму 7,15 млн грн. для будівель комунальної установи «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», яка знаходиться на вул. Єгорова. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер було проведено за переговорною процедурою. У обґрунтуванні закупівлі вказано, що до 2015 року лікарня опалювалася власною газовою котельнею, яка була введена в експлуатацію у 2005. Але у минулому році закінчився розрахунковий термін служби котлів, більшість яких після експертного обстеження була визнана непрацездатною.

Конкуренція щодо послуг постачання пари та гарячої води в обґрунтуванні відсутня з технічних причин, оскільки не знайшлося інших постачальників. Попередньо ДП «Сєвєродонецька Тєплоеклектроцентраль» повідомила, що у неї відсутні технічні можливості надання послуг з постачання теплової енергії на об’єкти лікарні.

ТОВ «Промтекс» зареєстрована у місті Лисичанськ, її засновниками вказано Віктора Пилипенка та Миколу Подлєсного, який є директором підприємства.

Подлєсний також є керівником та співвласником ТОВ «Центр ойл», серед співзасновників якого значиться секретар Сєвєродонецької міськради Ігор Бутков.

Крім того, Подлєсний є директором благодійної організації «Благодійний фонд «Григорія Сковороди» сприяння розвитку освіти та підтримки молоді» Ігоря Буткова.

До 2007 року Ігор Бутков разом з Сергієм Кузнєцовим був власником фірми з такою ж назвою, як і у підрядника управління міськради, – ТОВ «Промтекс». Вона була зареєстрована в Сєвєродонецьку у 2000, а 9 років тому припинила діяльність.

Лисичанський «Промтекс», зареєстрований у 2008, почав вигравати тендери з 2010 року. Саме тоді Ігор Бутков пройшов у Сєвєродонецьку міськраду від Партії регіонів, де очолив земельну комісію. За останні 6 років фірма виграла тендерів на загальну суму 30,07 млн грн., більшість з яких організовані відділами та управліннями Сєвєродонецької міськради і проведені за переговорною процедурою або закупівлею в одного учасника.

Раніше повідомлялося, Ігор Бутков, який став секретарем міськради Сєвєродонецька у кінці минулого року, є власником щонайменше 19 підприємств. 20 січня мер Сєвєродонецька Валентин Казаков офіційно повідомив  Буткова, який на останніх виборах став депутатом від «Опозиційного блоку», що стосовно нього будуть вжиті заходи відповідно до закону про запобігання корупції.