Фірма Джарти має повернути облраді готель в центрі Одеси і виплатити 5 мільйонів боргу
20.01.2016   //  

Суд зобов’язав дочірнє підприємство «Практика С» повернути Управлінню Одеської обласної ради з майнових відносин комплекс «Готель Октябрьская» і виплатити майже 5 млн грн боргу з орендної плати. Про це свідчить рішення Господарського суду Одеської області від 23 грудня.

У травні 2008 року Управління обласної ради з майнових відносин віддало цілісний майновий комплекс «Готель Октябрьская» в оренду підприємству «Практика С» строком на 25 років. Будівлі, що входять до складу комплексу, є пам’яткою культурної спадщини.

«Практика С» з жовтня 2014 року по жовтень 2015 року не сплачує оренду плату, окрім двох платежів на загальну суму 100 тис грн, здійснених у грудні 2014 року.

одеса_джартиСуд зобов’язав підприємство виплатити облраді 4,83 млн грн заборгованості з орендної плати, а також 1 млн грн пені і річних відсотків.

Також суд розірвав договір оренди і зобов’язав підприємство повернути Управлінню облради з майнових відносин будівлі та споруди комплексу загальною площею 5805 кв м, що розташовані по вул. Канатна, 31 і 35 в Одесі. Також «Практика С» має повернути облраді два автомобілі ГАЗ і причіп, 297 одиниць машин та обладнання (комп’ютерна та побутова техніка, обладнання для кафе, пральні та інше), 751 одиниці інструменту, інвентарю і комп’ютерних програм, а також майже 5 тис одиниць інших активів.

Засновником дочірнього підприємства «Практика С», статут якого становить 100 грн, є київське ТОВ «Практика-Центр». Директором підприємства з 2010 року є Тетяна Кутюжинська.

До 2007 року співзасновником фірми «Практика-Центр» був Ігор Черкасов, помічник народного депутата від Партії регіонів Леоніда Клімова. З 2007-го засновниками фірми є Анатолій Кузьменко (50%) і австрійська компанія «Уеллмайнд Інвест Гмбг» (Wellmind Invest GMBH, 50%). Керівником фірми є Дмитро Середа.

Анатолій Миколайович Кузьменко є директором ТОВ «Дніпромет», засновником якого є Віктор Низенко, брат екс-голови податкової Києва і Київської області Олега Нізенка. Останній, як повідомлялося, має квартиру в елітному будинку, де також володіють квадратними метрами Віктор Янукович, Віктор Пшонка, Ігор Калєтнік та інші.

Власниками компанії «Уеллмайнд Інвест Гмбг» є Наталія Джарти, вдова екс-прем’єра Криму Василя Джарти, і Павло Омельченко, батько зятя Джарти, колишнього народного депутата від Партії регіонів Валерія Омельченка.

Австрійську компанію пов’язували також із Миколою Присяжнюком, міністром агарної політики часів Януковича.

У 2006-2010 рр головою Одеської облради, якій належить цілісний майновий комплекс «Готель Октябрьская», був Микола Скорик. У 2010-2013 рр він був міністром фінансів АР Крим.