У очільника прокуратури сил АТО виявилось два нових джипи та гроші на фітнес для співмешканки у «Царському»
19.01.2016   //  
Керівник Військової прокуратури сил АТО Костянтин Кулик. Фото УНІАН

Керівник Військової прокуратури сил АТО Костянтин Кулик. Фото УНІАН

Керівник Військової прокуратури сил АТО Костянтин Кулик у 2014 році отримав у власність членів родини два нових автомобілі. Про це свідчать ухвали Солом’янського районного суду м. Києва від 12 січня.

На матір прокурора у червні позаминулого року було оформлено автомобіль Toyota RAV4, а на співмешканку у травні – Toyota Land Cruiser 200, обидва авто 2014 року випуску.

Законність набуття цього майна не підтверджується доказами. Справу розслідує Національне антикорупційне бюро України.

Також встановлено, що співмешканка Кулика відвідує спортивний клуб «Царський», що знаходиться на вул. Старонаводницькій у Києві і річний абонемент до якого коштує від 40 до 520 тис грн. Бюро отримало доступ до документів клубу, які покажуть, який саме абонемент має співмешканка Кулика.

Зауважимо, що ні матері, ні співмешканки, з якою у них є спільні діти, Кулик у своїй декларації не вказував.

Нагадаємо, у серпні минулого року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив про створення Військової прокуратури сил АТО, яку очолив Костянтин Кулик. При цьому Матіос розповів, що Кулик до призначення «рік провів в АТО, будучи начальником управління військової прокуратури в зоні АТО».

Кулик у 2014 році задекларував трикімнатну квартиру загальною площею 249,3 кв м в елітному ЖК «Диптомат-Холл» Києві. Законність набуття цієї квартири теж перевіряється. Вона арештована по іншій справі харківським судом і детективи антикорупційного бюро отримали доступ до матеріалів цієї справи.

Крім того, у цьому ж житловому комплексі поруч квартири мають його мама Світлана Кулик, а також його співмешканка – Ірина Німець.

Детальніше читайте у статті «Гальмо антикорупційної прокуратури».