«Центренерго» злило 41 мільйон «прокладці» на ремонт Вуглегірської ТЕС
18.01.2016   //  

форм трейдінгПАТ «Центренерго» в особі Вуглегірської ТЕС 13 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Форм трейдінг» на ремонт електричного устаткування на 41,10 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Йдеться про капітальний ремонт обладнання ВРП 35/110/330 кВ у світловому дворі І черги Вуглегірської ТЕС – заміну проводів, ізоляторів, тощо. При цьому у конкурсній документації не відокремлено вартість робіт від ціни нового устаткування. Відтак порівняти тендерні ціни з ринковими неможливо.

Остаточна вартість угоди з переможцем майже на 2 млн грн. перевищує очікувану вартість тендеру, яку було встановлено на рівні 39 млн грн.

При цьому хто безпосередньо буде виконувати роботи на ТЕС невідомо. У ЄДРЮО вказано, що київське ТОВ «Форм трейдінг» засновано директором фірми Ігорем Волохом. А видами діяльності компанії вказано торгівлю автоприладдям, бухгалтерію та консультації по податкам. Жодних даних про бізнесмена Ігоря Волоха у відкритих джерелах немає.

Єдиним конкурентом на тендері було ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Краматорський завод енергетичного машинобудування». Ця фірма також має реєстрацію у Києві, а її бенефіціарами є мешканець Криму Андрій Кравчук та краматорчанин Вадим Летенко. Останній відомий як директор автосалону «Авто інтернешнл Краматорськ».

ТОВ «Форм трейдінг» почало вигравати державні тендери відразу після своєї реєстрації у 2014 році. Фірма отримала підряди на 50,94 млн грн. у енергетиків державного «Центренерго» та виграла один незначний тендер у «Донбасенерго» Гуменюка-Януковича.