Саакашвілі у Харкові похвалив «Наші Гроші», визнавши поразку корупціонерам
15.01.2016   //  

Губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі визнав, що не зміг подолати корупцію в Одеській області.

Про це Саакашвілі повідомив 13 січня у Харкові під час прес-конференції, присвяченій проведенню Антикорупційного форуму.

За його словами, бюджет Одеської області облрад був сформовано з урахуванням бізнес-інтересів депутатів облради і містить багато корупційних ризиків.

«Ось у нас були виділені гроші на Одеську область. Мізер. Ну що там виділяють: десятки мільйонів, може бути пару сотень мільйонів гривень. Їх потрібно було поділити на проекти в Одеській області. Як це робилося. Вони зазвичай сіли в облраді, де різні політичні сили, і тихо розділили. Всі гроші розподілили, бюджет прийняли швидко. Так само бюджети приймаються по всій Україні. Чому вони так приймаються? Все просто: рука руку миє і кожен депутат собі забирає. Ми коли подивилися що вони поділили: хтось це називає обладнанням для лікарень, хтось отримав на будівельні роботи, які ведуться кілька останніх 30 років, хтось отримує гроші на будівництво дороги, яка веде в глухий кут, за кожним проектом стоїть прізвище конкретного депутата, до речі, часто в «Наших грошах» про це говорять і добре, що кажуть, що реально все так поділено, що до людей нічого не доходить. Й так буде завжди, поки ми будемо це терпіти. Й чесно кажу, що не зміг з цим нічого зробити, бо вони можуть виказати мені недовіру», – сказав голова Одеської ОДА.

Нагадаємо, III Антикорупційний форум має відбутися у Харкові 18 січня. Оплату приміщення взяв на себе нардеп від президентської «Солідарності» Михайло Кобцев. Перший форум у Києві профінансували чотири особи, які пов’язані зі скандальним одеським підрядником і «антикорупційником» часів Януковича. Про інших спонсорів Саакашвілі читайте тут.