У помічниці Пресмана забрали приміщення, яке Одеса втратила за «межигірською» схемою
14.01.2016   //  

ТОВ «Джі Ем Джі Контент» має повернути Одеській міській раді приміщення, розташовані по вул. Затонського, 1. Про це свідчить рішення Господарського суду Одеської області від 17 грудня.

Фірма має повернути місту нежилі приміщення першого поверху та підвалу загальною площею 1058 кв м.

Вони вибули з комунальної власності на підставі рішень міськради. У квітні 2010 року Одеська міська рада затвердила перелік об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації. У серпні того ж року 23 об’єкти комунальної власності вартістю 38,58 млн грн були продані фірмі «Арт» всього за 1,47 млн грн. Така вартість була виправдана тим, що фірма подарувала місту будівлю площею 6756 кв м на вул. Верстатобудівній, 12, вартість якої була оцінена у 37,11 млн грн. Відповідно 1,47 млн грн. – різниця в ціні. Однак, як було встановлено, вартість комунальних приміщень була занижена.

Приміщення на вул. Затонського, 1 ТОВ «Арт» перепродало фірмі «Стенфорд-Інвест», яка, у свою чергу, перепродала їх компанії «Джі Ем Джі Контент».

Інші приміщення «Арт» перепродав фірмам «Утьосов», «Елас-Комбі», «Харрісон-Транс-Сервіс», «ІВ-Інвест Лтд», «ІВ- Іммобільє», «Опера», «Аверс Строй».

У 2014 році суд визнав недійсним рішення міськради про приватизацію і продаж 23 комунальних об’єктів. Із вказаних приміщень місту також вже повернуто приміщення площею майже 100 кв м по вул. Торгова, 29/31.

Нагадаємо, що за схемою «обміну на державну власність» держава втратила президентську резиденцію «Межигір’я». Того разу держава отримала два зруйнованих будинки на Парковій дорозі у Києві.

Засновником ТОВ «Джі Ем Джі Контент» є ТОВ «Джі Ем Джі Груп.», якою володіє лондонська компанія «Грін Пленет Лтд» (Green Planet Ltd). Власником останньої є Олександр Шевляков. Директор «Джі Ем Джі Груп.» Ігор Таран значиться в розшуку.

Директором «Джі Ем Джі Контент» є Валентина Соколова, яка була помічником народного депутата Олександра Пресмана у парламенті сьомого скликання, коли він входив до фракції Партії регіонів.