Поліція підозрює Джарти і Буряків у виготовленні бодяжного бензину з краденого конденсату на 10 мільйонів
11.01.2016   //  

Національна поліція розслідує привласнення нафтопродуктів загальнодержавного Харківцівського родовища в Полтавській області, яке розробляє ТОВ «Українська бурова компанія». Про це свідчить ухвала Октябрського райсуду м.Полтави від 21 грудня.

За даними слідчих, у 2014-2015 рр. працівники ТОВ «Українська бурова компанія» у змові з ТОВ «Дизайн Парк», ТОВ «ТК «Ойл Груп», ТОВ ВКФ «Актеон», ТОВ НК «Нові Технології» незаконно привласнили і вивезли з родовища 1700 тон нафтогазоконденсатної суміші вартістю близько 9,70 млн грн.

Видобуванням і відвантаженням сировини займається «Українська бурова компанія», яка має спецдозвіл на розробку родовища.

Далі не облікована сировина за підробленими документами компаній «Актеон» та «Нові технології» транспортувалася до нафтопереробних мініпідприємств, які знаходяться в м. Кременчуці (пров. Галузевий, буд. 36) та м. Харкові.

Згадані нафтопереробні підприємства перебувають в оренді ТОВ «Дизайн Парк», яке щомісячно виготовляло близько 800 тон автомобільного бензину марки А-92 без сплати податків та зборів, внаслідок чого державний бюджет щомісяця зазнавав збитків на близько 4,50 млн грн.

Потім бензин реалізувався через мережі АЗС різних брендів, в тому числі під брендом «Веста» (близько 120 АЗС на території України), підконтрольних ТОВ «ТК «Ойл Груп».

«Українська бурова компанія» має спецдозвіл на видобуток на Харківцівському родовищі, виданий у травні 2015 року строком на 20 років.

«Українська бурова компанія» оформлена на ТОВ «Українська торгівельна компанія». Бенефіціарами компанії значаться:

  • Наталія Джарти – вдова екс-голови Ради міністрів Криму Василя Джарти;
  • Павло Омельченко – батько екс-нардепа від Партії регіонів Валерія Омельченка, чоловіка Вікторії Джарти, доньки Василя Джарти і заступника судді Господарського суду м.Києва;
  • Марина Буряк – дружина екс-нардепа Олександра Буряка, який разом з братом Сергієм був співвласником «Брокбізнесбанку»
  • Вікторія Лушнікова – відома як міноритарний акціонер «Брокбізнесбанку» з часткою 0,8%, дружина Ігоря Лушнікова, у 2010 р. заступника міністра праці і соцполітики, до вересня 2013 р. члена наглядової ради «Брокбізнесбанку», коли його контролювали брати Буряки.

ТОВ «Дизайн Парк», чиї заводи переробляють нафтогазовий конденсат на бензин, зареєстроване у Донецьку, бенефіціаром є Анна Хаміцаєва.

«ТК «Ойл Груп», що контролює автзаправки, зареєстроване в Донецьку на Дениса Гавриленка.

Засновниками полтавської фірми «Актеон» є Тетяна Голяник, Олексій Чепурко і Оксана Каменська. ТОВ «Нові технології» оформлене на фірму «Актеон» і Юрія Каменського.