- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Виконавці Фонду соцстраху у стані ліквідації розіграють третину мільярда на путівках

Виконавча дирекція Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності призначила на 19 січня розкриття пропозицій по тендеру на придбання путівок до санаторно-курортних закладів з відновлювального лікування застрахованих осіб і членів їх сімей на очікувану суму 312,00 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Виконавча дирекція прийняла рішення про проведення тендеру 9 грудня. А вже 17 грудня було розпочато процедуру припинення юридичної особи дирекції.

фонд прцездатності [1]

фонд прцездатності2 [2]

Це проводиться в рамках реорганізації системи соцстраху. Також ліквідовується Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Замість цих двох фондів має бути створено один Фонд соціального страхування України. Однак наразі він ще не існує. Відтак голова парламентського Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денисова повідомила, що вже звернулась до Генпрокуратури і попередила Держказначейство, щоб упередити витрати грошей.

В.о. директора виконавчої дирекції Фонду є Тамара Абдухамідовна Нагорна [3], ліквідатором і підписантом є Валерій Сергійович Сітайло [4], замдиректора працює Тетяна Григорівна Гайдук.

гайдук [5] нагорна [6] сітайло [7]

Останнього разу Фонд проводив закупівлю путівок у 2013 році. Тоді Нагорна, Гайдук і Сітайло були [8] заступниками директора Виконавчої дирекції Фонду. А переможцями тендеру тоді стали [9] фірми-«прокладки»ТОВ «Санаторій «Славутич» (38,63 млн. грн.), ТОВ «Клеоніка» (42,34 млн. грн.) і ТОВ «Санаторно курортний центр» (83,53 млн. грн.).

Журналістське розслідування [10] Ольги Юдіної показало, що дніпропетровські соцстраховики закуповували путівки у «Клеоніки» з 25% переплатою і ці дані були підтверджені [11] Держфінінспекцією.

Це викликало скандал і у 2014 році закупівлю путівок у масштабах усієї України не проводили взагалі.

Однак ситуація змінилась у 2015 році. Виконавча дирекція дніпропетровського обласного відділення Фонду соцстраху подала позов [12] до журналістки про захист честі і ділової репутації «за негативну оцінку проведеної ним роботи». А Виконавча дирекція Фонду путівки вирішила закупити путівки на 312 млн грн., не зважаючи на свою ліквідацію.