«Єрмолаєвські» розіграли 39 мільйонів на кран для Южненського морпорту
27.12.2015   //  

ДП «Морський торговельний порт «Южний» 22 грудня за результатами тендеру замовило ТОВ «ТД «Армада ЛТД» самохідний кран за 38,77 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця січня 2016 року поставлять самохідний кран підвищеної прохідності вантажопідйомністю не менше 95 т. Він буде оснащений шестисекційною телескопічною стрілою довжиною щонайменше 84 м. Дані про виробника техніки відсутні.

Передбачені гарантія та технічне обслуговування терміном не менше року.

Єдиним конкурентом було ПАТ «Дніпрополімермаш» із різницею в ціні 7%.

«Армада ЛТД» записана на вірґінський офшор «Армада Комерс ЛТД», Романа Бондаренка і Дмитра Сагановича.

Останній є екс-депутатом Дніпропетровської облради, раніше також був директором ТОВ ВКФ «Укрсільгосппром» («Укрсельхозпром») Вадима Єрмолаєва і Станіслава Віленського, заступника Ради директорів корпорації «Алеф» Єрмолаєва.

Фірму-конкурент «Дніпрополімермаш» також називають учасником корпорації «Алеф». Компанія на 99% належить вірґінській компанії «ДПМ Холдінг Лтд», а раніше – іншому вірґінському офшору «Апікал Холдінг Інк.» («Apical Holding Inc»).

Керівником «Дніпрополімермашу» є Сергій Мацюця, який на місцевих виборах 2015 року висувався до Дніпропетровської облради від партії «Самопоміч».

За даними «Smida», до ревізійної комісії фірми входить Вікторія Захарова, яка була головним бухгалтером корпорації «Алеф». Також вона очолювала спостережну раду ПАТ «АктаБанк» Єрмолаєва.

До 2007 року підприємство належало Сергію та Вячеславу Мазурам – синам Валерія Мазура, екс-міністра промисловості (1995-1997 рр.) та радника президента Леоніда Кучми (1999-2000 рр..).

Сергій та Вячеслав Мазури раніше керували ТОВ «Сiгма-Трейд», яке було співвласником Київського ЦУМу.

Крім того, Сергій Мазур є екс-депутатом Дніпропетровської облради від Партії регіонів. На виборах до Верховної Ради 2014 року він висувався від партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка, але програв Дмитру Ярошу.