Григоришинцям-льовочкінцям за мільйон замовили проект дамби каналу «Дунай – Чорне море» (додано)
24.12.2015   //  

(додано дані про інтереси Сергія Льовочкіна в «Укррічфлоті»)

Філія «Дельта-лоцман» ДП «Адміністрація морських портів України» 9 грудня замовила ТОВ «Укррічтранспроект» розробку проекту реконструкції огороджувальної дамби за 979 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

За півроку розроблять проект реконструкції огороджувальної дамби морського підхідного каналу глибоководного суднового ходу «Дунай – Чорне море» на українській ділянці дельти Дунаю (гирло Бистре в Кілійському р-ні Одеської обл.).

За даними ЗМІ, у фінансовому плані ДП «Адміністрація морських портів України» на 2016 рік на реконструкцію дамби передбачено близько 51,3 млн грн.

За проектом фірми «Український проектно-вишукувальний та конструкторсько-технологічний інститут річкового транспорту «Укррічтранспроект» збудували сам канал «Дунай – Чорне море». Вона належить Володимиру Керусенку і ТОВ «Компанія Апарель».

Засновниками «Компанії Апарель» є ПАТ «Судноплавна компанія «Укррічфлот» і вірґінська компанія «Квестбей Інвестментс Лтд.», а керівником – Юрій Підлужний.

«СК «Укррічфлот» на 67% належить кіпрській компанії «Peneliaco Limited» і з 2007 року входить до групи «Енергетичний стандарт» Костянтина Григоришина.

Ще 12% «Укррічфлоту» належить фірмі «Culata limited», пакет акцій зберігається в банку «Кліринговий дім», який належить сестрі Сергія Львочкіна Юлії та інститутському одногрупнику екс-голови Адміністрації президента Януковича Івана Фурсіну.

При цьому в наглядовій раді «Укррічфлоту» є представники групи Льовочкіна: Сергій Ковалишин, який також є членом наглядових рад ПАТ «Миколаївський комбінат хлібопродуктів» і ПАТ «Київспецтранс», а також був помічником Юлії Льовочкіної, та Сергій Матвійчик – директор ТОВ «Фінансова компанія «Управитель будівництва – «Сонячне місто».

З 2009 року «Укррічтранспроект» виграв тендерів ДП «АМПУ» на 3,95 млн грн.